Agenda

Leer omgaan met de websites van de overheid

Digisterker

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Oldenzaal, Oldenzaal

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt de burger daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in. Daarom biedt de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus Digisterker aan. Hiermee willen zij je helpen om beter je weg te vinden bij de (elektronische) overheid.

Tentoonstelling 'Cold Cases'

Resultaten opgravingen Plechelmusplein in tentoonstelling Palthe Huis

Aanvang
Locatie
Museum Het Palthe-Huis, Oldenzaal

In de tentoonstelling worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar de opgraving van het Plechelmusplein toegelicht.

Structuur en transparantie.

Aanvang
Locatie
Stadstheater De Bond, Oldenzaal

Stadstheater De Bond presenteert een gezamenlijke expositie van Gerard Brok uit Hengelo en Gerard Leferink uit Haaksbergen.

Ett'n Haal'n op de Pedaal'n

Aanvang
Locatie
VVV Tourist info Oldenzaal, Oldenzaal

Nieuwe routes "Ett'n Haal'n op de Pedaal'n. Ett’n haal’n op de pedaal’n is een, via knooppunten, culinaire fietstocht door het prachtige Twentse landschap.

Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek

Aanvang
Locatie
Plechelmusbasiliek, Oldenzaal

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een VVV gids. Je brengt een bezoek aan de klokkenkamer en wordt op het Lood'n Bönneke beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal.

Lezing Hans Oude Rengerink

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Oldenzaal, Oldenzaal

Op 19 december 2016 werd het onderzoeksrapport over de archeologische opgravingen gepresenteerd. Over het onderzoek, de resultaten en de bevindingen worden in februari en maart in de Bibliotheek vijf lezingen gegeven.

Brainwash (try-out)

Matroesjka

Aanvang
Locatie
Stadstheater De Bond, Oldenzaal

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, actueel en rete grappig. In Brainwash duiken Lisa Loeb en Janneke Rinzema in de diepste krochten van het menselijk brein.