Lezing Simone Pots

de Wilde Pluk – kruiden in het Twentse landschap

prijs
€ 7,50
locatie
Bibliotheek Oldenzaal, Oldenzaal

Dinsdagavond 21 maart om 19.30 uur geeft Simone Pots, in de Bibliotheek Oldenzaal, een interactieve lezing onder de noemer ‘de wilde pluk’.

Simone volgde de opleiding tot kruidenvakvrouw en is daarmee een ware professional op het gebied van kruiden. Ze heeft kennis over de geneeskracht, gebruiken, verhalen en toepassingen van bomen en planten uit het unieke Twentse landschap.

Ontdek de wonderlijke apotheek van moeder natuur!  Eten en weten gaan samen in deze lezing. Een ieder die meer kennis heeft over geschiedenis van de eetbare planten, kruidengeneeskunde en de eetbare toepas- singen, krijgt een andere kijk op de ‘gewone’ planten en bomen. Alle zintuigen worden aangesproken. Er zijn zelfs echte kruidenhapjes te proeven! Kruiden zijn puur en vind je overal om je heen. In de tuin, in parken, langs de fietspaden, aan de kant van de weg, op bouwgrond. Overal laat moeder natuur haar geneeskracht zien.  Simone betrekt in haar lezing eveneens het ontstaan van het Twentse landschap en de planten en bomen die daar thuishoren. De toepassingen ervan vroeger, de verhalen, de geneeskrachtige werking en de eetbaarheid komen aan de orde. Je krijgt dus bovendien een ander inzicht op het plantenrijk van het Twentse landschap.   Simone Pots verbouwde als klein kind al kruiden en probeerde allerlei recepten uit. Na diverse opleidingen werkte ze in de tuinbouw en bloemenwinkels en belandde vervolgens in de gezondheidszorg. Daar werkte ze met verstandelijk gehandicapten als activiteitenbegeleider en bood onder andere natuurprojecten aan. De opleiding voor kruidenvakvrouw vormde toen nog het ontbrekende stukje. Simone zegt daarover: “Met ‘de wilde pluk wil ik mijn liefde voor de natuur overbrengen. Om mensen te inspireren, te verwonderen en de natuur te respecteren.”

Toegangskaart voor de lezing kost € 7,50.  Kaarten zijn aan de balie te koop of te reserveren. Dat kan eveneens telefonisch of via de website van Bibliotheek Oldenzaal.