Structuur en transparantie.

prijs
gratis
locatie
Stadstheater De Bond, Oldenzaal

Stadstheater De Bond presenteert een gezamenlijke expositie van Gerard Brok uit Hengelo en Gerard Leferink uit Haaksbergen.

Gerard Brok, woonachtig in Hengelo, schildert al vele jaren, waarvan de laatste 15 jaar intensief. Raapt alles op wat hem voor de voeten komt om dat te verwerken in zijn schilderijen. Zijn passie kunnen volgen is het beste wat hem is overkomen. Als klein jochie tekende en schilderde hij al. “Vroeger” je brood ermee verdienen was geen optie. Maar nu is schilderen een ontdekkingsreis geworden in vorm en kleur. De vaak prachtige structuren van zijn vondsten fascineren hem en vormen een bron van inspiratie.

Gerard Leferink uit Haaksbergen, leeft zijn creativiteit uit in het vormgeven in glas. Twee technieken zijn favoriet; het fusen en appliqué of wel smelten en plakken. Zijn objecten voor buiten zijn veelal van helder glas, de natuur geeft er kleur aan. De zon geeft de schittering. Kleur is voor binnen; door het fusen versmelten de kleuren en daaraan ontleent het ontwerp zijn kracht. Veel geheimen kent het materiaal niet meer voor Gerard. Het mooiste moment in het hele creatieve proces is het moment dat de oven open gaat. Is het geworden zoals ik het had bedoeld?

De expositie in Stadstheater De Bond is te bezichtigen van vrijdag 16 maart tot en met dinsdag 16 mei 2017. Bezoektijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 uur - 17.00 uur en tijdens voorstellingen.