Kalheupinkpark

Adres
Kalheupinklaan, Oldenzaal

Kalheupinkpark

Hou je van wandelen? Dan is het Kalheupinkpark zeker de moeite waard! Aan de rand van Oldenzaal ligt stadspark Kalheupink, dat stamt uit de tijd dat de textielindustrie in Twente glorieus bloeide.

De familie Gelderman stichtte een landgoed waarin een tuin werd aangelegd voor de Engelse vrouw van een van de zonen van de familie. Het Kalheupinkpark wordt daarom ook wel de Engelse Tuin genoemd. Bos, glooiende weiden en een waterplas vormen samen een fraai natuurgebied.
In het voorjaar van 2009 is de tweede fase van het grootscheepse onderhoud aan het Kalheupinkpark gestart. Dit is afgerond in 2010. Het langs de Kalheupinklaan gelegen sparrenperceel en het naastgelegen weiland zijn opnieuw ingericht. Via het uitbreiden en op elkaar laten aansluiten van wandelroutes is een betere koppeling ontstaan tussen het ‘keurige’ park en het ‘wilde’ bos met de eilandjes. Langs de rand van het weiland, parallel aan de Kalheupinklaan, is een aansprekend verbindingspad gerealiseerd met hier en daar een begeleidende struweelbosje. Het weiland zelf is als ‘nieuwe natuur’ aangelegd. Een prachtig park voor een mooie wandeling.

Oldenzaalse Midzomernacht

Aanvang
Locatie
Kalheupinkpark, Oldenzaal

De Oldenzaalse Midzomernacht wordt dit jaar georganiseerd op donderdagavond 21 juni, op de echte langste dag van het jaar. Dit In tegenstelling tot eerdere berichten, waarin sprake was van een combinatie met ‘Samenloop voor hoop’ op vrijdag 22 juni.