Bisschopspoort

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Op de open plek in deze straat ter hoogte van de Noord- en Oostwal, stond in het verleden de derde Oldenzaalse toegangspoort De Bisschopspoort. Ook deze poort is in 1865 ten prooi gevallen aan de slopershamer toen de kosten ver boven de baten uitgingen.

De sloop werd versneld doordat als gevolg van de opkomende industrialisatie grote uitrustingsstukken naar de bedrijven moesten worden gebracht. Het probleem was de passage van de enorme stoomketels, waarmee de Oldenzaalse textielindustrie (stoomweverijen) inmiddels waren uitgerust. Deze waren zo groot, dat ze de middeleeuwse stadspoort niet konden passeren. De 'doorbraak naar de nieuwe tijd' werd in Oldenzaal wel heel erg letterlijk opgevat door de Bisschopspoort af te breken...

Of bekijk de website www.uitinoldenzaal.nl

contactinformatie

 

Bisschopstraat
Oldenzaal

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Drempelvrij
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoeltoegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter