De imposante, bijna 800 jaar oude, toren van de St. Plechelmusbasiliek steekt hoog boven zijn omgeving uit. Hij is gebouwd van Bentheimer zandsteen en te bezichtigen onder begeleiding van een gids van de Tourist Info. Onderweg kom je vele unieke schatten tegen.

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een Tourist info gids.

Tijdens de beklimming word je uitgebreid geïnformeerd over de 800 jaar oude toren. Daarnaast krijg je informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria klok uit 1493, enz. Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

Kosten
Kosten volwassenen: € 6,50 p.p. inclusief kop koffie/thee
Kosten kinderen t/m 14 jaar: € 4,50 p.p. inclusief glas ranja.
Kinderen onder de 8 jaar en jonger, hebben geen toegang in de toren vanwege veiligheidsredenen.
Aanmelden kan tot één uur van tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Voordeel met je biebpas.
Maximaal twee personen per biebpas. Volwassenen in bezit van hun biebpas betalen € 5,-. Kinderen (tot 14 jaar) met een biebpas betalen € 3,50. De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur en inclusief een kopje koffie/ thee of een bolletje ijs. Aanmelden kan tot een uur tevoren bij de Tourist info Oldenzaal.

Combiticket:
Je kunt de torenbeklimming of stadswandeling uitbreiden met een bezoek aan het Palthehuis.
Kosten: € 10,50 per volwassene en € 7,50 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthehuis en een kopje koffie/ thee of bolletje ijs bij de lokale horeca.

Groepen kunnen ook buiten deze tijd om reserveren.
Tevens is de tribuneruimte (halverwege de toren) te huur voor bijvoorbeeld muziekvoorstellingen of bedrijfspresentaties.
Kosten: € 150,- voor het 1e uur en € 50,- voor elk opvolgend uur.

Inlichtingen en kaartverkoop; Tourist info Oldenzaal, tel. 0541-514023 of info@oldenzaalpromotie.nl