1. Typisch Twents

    6 highlights die je niet mag missen als je op bezoek bent in Twente

    Als je zoekt naar een bijzondere plek voor een weekend of midweek weg, denk je misschien niet als eerste aan Twente. Toch heeft deze regio alles wat je zoekt. We zetten de highlights voor je op een rij!

  2. Sallandse Heuvelrug

    We gaan erop uit! Wat dacht je van een flinke mountainbiketocht over de Sallandse Heuvelrug of van kanoën op de Regge? Of houd je misschien meer van een tochtje in een fluisterboot of een heerlijke middag wandelen of fietsen? Het Reggedal en de Sallandse Heuvelrug hebben het allemaal in huis.

  3. Enschede

    Hoewel het niet in het hart van Twente ligt, maar net voor de grens met Duitsland, mag je Enschede best wel het epicentrum van het oosten noemen. En nee, dan verwijzen we niet naar de vuurwerkramp die hier jaren geleden plaatsvond. Hoewel: de wijk Roombeek is letterlijk uit de as herrezen.

  4. Ootmarsum

    Ooit gehoord van Ootmarsum? Mensen die in deze sprookjesachtige gemeente in het noordoostelijke ‘oortje’ van Twente wonen, zijn bijzonder trots op dit stukje paradijs. Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Holland.

  5. Noordoost-Twente

    Karakteristiek voor het gebied is het afwisselende, kleinschalige en reliëfrijke landschap. Het fraaie landschap, in samenhang met cultuurhistorische elementen, geven Noordoost-Twente een eigen identiteit. Daarom zeker de moeite waard als je toch in Twente bent!

  6. Diepenheim

    Het is een en al schattigheid in het zuiden van Twente. Hier ligt Diepenheim lieflijk aan het kronkelende riviertje de Regge. Het is het kleinste stadje van Twente. Locals noemen Diepenheim dan ook liefkozend ‘Stedeke’.

  7. Delden

    Delden ligt onder de ‘rook’ van grote broer Hengelo. De beste manier om dit eeuwenoude stadje te verkennen, is te voet. Wandelschoenen aan dus, maar wees gewaarschuwd: het is allemaal hartstikke cultuurhistorisch verantwoord. Voordat je het weet, steek je er nog iets van op ook.

Meer verhalen uit Oldenzaal

  1. Nieuws & Tips

    Agenda april 2024

    Geschreven door Wieke
  2. Typisch Oldenzaal

    De Groote Markt: het gezelligste horecaplein van Oldenzaal!

    Geschreven door Susanne
  3. Typisch Oldenzaal

    Proef de Twentse gastvrijheid op de Oldenzaalse warenmarkt!

    Geschreven door Marieke
  4. Nieuws & Tips

    Vintage is hot!

    Geschreven door Susanne

Tip je vrienden

facebook twitter