Toch nog een klein beetje carnaval dit jaar...

Toch nog een klein beetje carnaval dit jaar...

Geschreven door

Isa

Leestijd 4 minuten 1065 x bekeken

Het is de 11 van de 11de dat betekent normaal het begin van het carnavalsseizoen. Dit jaar zal dat helaas niet zo zijn. Carnaval zal niet doorgaan, maar wat doen de verenigingen in deze tijd? Vandaag zijn hertog Johan en sik Stijn van OCV de Oelewappers aan het woord. Heren bedankt voor jullie mooie woorden.

UNIEK INTERVIEW MET HERTOG JOHAN EN SIK STIJN VAN OCV DE OELEWAPPERS

Twee jaar achter elkaar geen carnavalsoptocht, dit is wel een situatie wat we volgens mij nog nooit eerder hebben meegemaakt. Hoe kijken jullie hier als vereniging naar?

Het was echt heel jammer dat de optocht afgelast was maar het was zeker niet verantwoord. Met die storm had er veel mis kunnen gaan. Het is als toeschouwer echt niet leuk dat het allemaal niet doorging. Een grote domper op de zondag. Maar veiligheid gaat boven alles. Als hoogheidskoppel en de stekendragers hebben we zulke gave feesten mee mogen maken. We hebben een geweldig jaar gehad. Voor de Technische Commissie en de naaidames die het hele jaar hard werken is het gewoon heel erg zuur. Afgelopen jaar helemaal, je wilt tijden het carnavalsweekend gewoon knallen met al het werk wat je hebt verricht.

Nu alles stil ligt, zijn jullie achter de schermen met de verenging nog wel druk bezig met andere zaken? Zo, ja wat houdt jullie allemaal bezig?

Wij zijn op dit moment eigenlijk al druk bezig met het jaar 2022. Dit wordt een speciaal jaar voor ons. Een jubileumjaar van maar liefst 55 jaar. Alle commissies zijn nu al druk bezig om juist dat jaar extra te mogen knallen. We zijn aan het nadenken over speciale feesten, de wagenbouw is bezig om na te denken over de mooie wagen en de naaidames denken na over een super vertoning tijdens de optocht. We hopen dat dit wel doorgaat en dat we met z’n allen dit jubileum goed kunnen vieren. Wie we ook zeker niet mogen vergeten zijn de sponsoren. In deze zware tijd al helemaal, voor hun is het ook vreselijk. Maar zij zijn ieder jaar erg belangrijk voor de vereniging en dat moeten we zeker niet vergeten.

Om toch nog het carnavalsgevoel te krijgen, kan je ons meenemen naar vorig jaar? Hoe hebben jullie dit beleefd als hertog en sik van OCV de oelewappers?

Om gevraagd te worden als hoogheid was wel echt één van de speciale momenten van het jaar. En dan ogen we het ook nog als vader en zoon doen, dat is wel echt heel bijzonder. Nadat we gevraagd werden gingen alle voorbereidingen in volle gang. De voorbereidingen voor onze kleding, tot onderscheidingen regelen. En dan dit alles ook nog geheim houden, dat was wel een zware klus haha. Maar het was geweldig! Voor de opkomst mogen wij ons eerst voorstellen als hoogheidskoppel aan de Raad van Elf om vervolgens de zaal in te gaan. In deze volle zaal de doos uitkomen is een geweldige ervaring. En dan mocht ik ook nog eens mijn eigen zoon als secretaris naar voren schuiven. Dat zijn wel echte de bijzondere momenten van het jaar. Hierna volgeden vele feestjes. Zo hadden we open huis, opening residentie, oel’n masque (waarbij de hele avond door familie, vrienden buren e.d. optredens gedaan werden). Daarbij kwam ook het aanbieden van de hofauto met stickers door Bart Wiegerink en Leo Linderhof. We hebben vele uitnodigingen gehad van mensen binnen de vereniging. Wat een ontzettend warm gevoel was dit. Ook het samenkomen iedere avond en dan naar de feestjes, opkomsten en het 66 jarig feest van de Kadolster waren onvergetelijk. Kortom wij hebben er super van genoten dit seizoen om zo gedragen te worden door de club. Het was echt uniek.

Wat zou je de carnavalsvierders uit Oldenzaal mee willen geven dit jaar nu we allemaal stil zitten ?

Gezond blijven en je gezonde verstand gebruiken zodat we volgend jaar weer gewoon de 11e van de 11e kunnen vieren met aansluitend de nodige feestjes.

Carnaval verbroederd. Good goan.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Isa

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Tips

  Maak kennis met de Oldenzaalse Wieler Club!

  Geschreven door Isa
 2. Verhalen uit Oldenzaal

  Marlein ontrafelde 'Het Geheim van Hades'

  Geschreven door Marlein
 3. Tips

  De 5 leukste picknickplekken in Oldenzaal

  Geschreven door Isa
 4. Tips

  Hier haal je de lekkerste Borrelboxen (to go)!

  Geschreven door Isa

Tip je vrienden

facebook twitter