Ondernemer in de spotlight

De bibliotheek is een nieuwkomer in de Vijfhoek. Alhoewel, nieuwkomer?

Geschreven door

Oldenzaal Promotie

Leestijd 1 minuten 173 x bekeken

"We zijn in december verhuisd naar het winkelcentrum. Verhuizen was een betere optie dan een verbouwing van het vorige pand", zegt communicatieadviseur Nicol Wekamp van de bibliotheek Oldenzaal. De bieb zit dus al een poos de Vijfhoek. Maar de werkzaamheden binnen zijn nog niet afgerond. De bibliotheek creëert namelijk een zogeheten makersplaats."

"Een bieb is allang niet meer een organisatie waar alleen boeken en tijdschriften worden uitgeleend. Er worden ook cursussen en workshops aangeboden. "Dat kan allemaal in de makersplaats. We beginnen in het najaar met het inrichten. Dan is de bieb de Vijfhoek helemaal gereed."

Ook worden er lezingen verzorgd in het nieuwe onderkomen. "De bibliotheek is prachtig geworden. De locatie is ook mooi. We zitten heel centraal in het centrum. Vlakbij de lokale partners waarmee we kunnen samenwerken voor de cursussen en workshops."

De bibliotheek is verhuisd in een periode waarin coronamaatregelen van kracht waren. Nu keert langzaam maar zeker de normaliteit terug. Leesliefhebbers mogen rondneuzen en in alle rust boeken uitkiezen. Ook is het mogelijk even koffie te drinken en tegelijkertijd een tijdschrift door te bladeren.

"De bibliotheek wordt na een periode van strenge coronamaatregelen gelukkig weer een bibliotheek waarvoor die bedoeld is."

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Oldenzaal tegen MS

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 2. Ondernemer in de spotlight

  Bij Gall & Gall kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst.

  Geschreven door Miranda
 3. Ondernemer in de spotlight

  Booming business: de gezondheidswinkel Plantijn. Al 15 jaar lang.

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Jonge bouwers enthousiast over uitdagend Dura Vermeers Techniek huis

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter