Nieuws & Tips

De leukste tips voor de herfstvakantie

Geschreven door

Miranda

Leestijd 4 minuten 148 x bekeken

Ben je ook altijd zo onder de indruk van de herfst en wil je ook van de herfst te genieten? Er staan allerlei leuke activiteiten, voor jong en oud, op de agenda.

Check dan deze leukste tips voor een 100% herfstbeleving.

Iedere dag in de herfstvakantie is er iets leuks te doen, voor jong en oud! Loop binnen bij de Tourist info Oldenzaal en doe mee aan de Twentse stadswandeling, de speurtocht of volg de Lekkernijenroute.

Tip 1

Op ontdekking in het Palthehuis in de Herfstvakantie

Op 19 oktober organiseert het Palthe Huis van een textielmiddag speciaal voor kinderen. Textiel kan je dragen, verhalen over vertellen of aantrekken. Je kan je eigen kleren maken of de kleren die je al hebt heel mooi versieren! Tijdens de textielmiddag gaan we lekker aan de slag met textiel. Zo kan je meedoen aan een sokpoppenworkshop, je eigen t-shirt maken met tie-dye of textielstiften of je eigen knipmuts maken. Meer info hier!

Tip 2

Avatarz

Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar AvaTarZ bij Oldenzaal en Het Hulsbeek. Het grootse klimpark van Nederland! In dit ecologische klimbos beleef je een geweldig avontuur.

Klim door de bomen en waan je een echte Tarzan of Jane! AvaTarZ is als beste klimpark getest door de ANWB. Meer info hier.

Tip 3

Pompoen pimpen

Een creatieve workshop waarin jij helemaal los kan gaan. Ga je voor glitters, pailletten of hou je het simpel met wat verfspetters.

Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het doen. Open dag op 16 oktober. Meer info hier.

Tip 4

Speelbos Hulsbeek

Een superleuk speelbos bij Recreatiepark Het Hulsbeek waar je heerlijk kunt klimmen en buitenspelen!

Verspreid door het oude eikenbos zijn ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen op natuurlijke wijze met de beekloop verweven.

Boshutten bouwen, in bomen klimmen, van de kabelbaan, lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer. Je moet het echt zelf gaan doen! Het parcours, die overigens al begint bij het bruggetje vlakbij het beheercentrum, bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, duo schommels, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Meer info

Speelbos Hulsbeek
Speelbos Hulsbeek

Tip 5

Eekhoorns spotten

In de herfst heb je grote kans om eekhoorns te zien. Ze gaan 's morgens vroeg al op zoek naar voedsel. Dit doen ze graag in de herfst omdat het dan gemakkelijker is om te scoren. Noten, zaden, bessen, vruchten, boomschors en paddenstoelen. Wil je zelf proberen om de eekhoorn in de tuin te krijgen? Leg dan zaden neer die te koop zijn bij de dierenvoederspeciaalzaak.

Tip 6

Knutselen met kastagnes en eikels

Leuk voor jong en oud. Een rups van kastagnes maken door ze op ijzerdraad te rijgen en een paar oogjes te tekenen.
Ken je ze nog van vroeger? Het spinnenweg gemaakt door pinnetjes in een kastagne te steken en daar gekleurde wol tussendoor te vlechten.
Erg decoratief zijn de gekleurde eikels. Gewoonweg met nagellak kleuren en je ziet de mooiste resultaten.

paddestoelen
paddestoelen

Tip 7
Ben je ook dol op een speurtocht

en heb je de leuke olifanten in Oldenzaal nog niet gezien? Doe dan mee aan een speurtocht langs de kleurrijke olifanten en zoek alle Twentse woorden op. Ken jij de betekenis van deze moeilijke Twentse woorden? De tocht is gebaseerd op een Twents Olifantensprookje. ‘Op een mooie herfstdag lig Deerntjes op heur rug in ’t lange grös.’

P.s. Natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een leuk klein prijsje wanneer je het opdrachtenformulier inlevert. Heb je alle antwoorden goed? Dan kun je de hoofdprijs, een Twents streekproducentenpakket, winnen.

Tip 8

Of ben je meer van de Twentse streekproducten?

Dan kun je de Lekkernijenroute volgen. Daarin kom je langs allerlei leuke winkels die Twentse producten verkopen. En het allerleukste is, dat we de hele week door Twentse winpakketten verloten, dus hou de facebook van ‘uitinoldenzaal’ en ‘centrumoldenzaal’ in de gaten!

Tip 9

Herfstwandelen in en rondom Oldenzaal

Ruik, voel en proef de herfstnatuur in het fraaie Hulsbeek. Geniet van de schitterende herfsttinten en verwonder je over mysterieuze paddenstoelen. Meer informatie

Tip 10

Op ontdekking in Oldenzaal voor jong en oud

Hoe oud is Oldenzaal eigenlijk? En hoe hoog de Plechelmus? Ga onder leiding van een stadsgids op ontdekking in je eigen stad. Meer info vind je hier.

Nog meer leuke activiteiten vind je op www.uitinoldenzaal.nl/agenda

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Oldenzaal tegen MS

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 2. Ondernemer in de spotlight

  Bij Gall & Gall kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst.

  Geschreven door Miranda
 3. Ondernemer in de spotlight

  Booming business: de gezondheidswinkel Plantijn. Al 15 jaar lang.

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Jonge bouwers enthousiast over uitdagend Dura Vermeers Techniek huis

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter