Nieuws & Tips

Twentse week met leuke activiteiten

Leestijd 3 minuten 290 x bekeken

Ben je ook altijd zo onder de indruk van de herfst en wil je ook van de herfst te genieten? De herfstvakantie, van 16 t/m 24 oktober, zal in Oldenzaal dit jaar in het teken staan van Twente. We hebben allerlei leuke activiteiten, voor jong en oud, die met Twente te maken hebben.

Doe dan mee met de leuke Twentse activiteiten die speciaal georganiseerd worden.

Iedere dag in de herfstvakantie is er iets leuks te doen, voor jong en oud! Loop binnen bij de Tourist info Oldenzaal en doe mee aan de Twentse stadswandeling, de speurtocht of volg de Lekkernijenroute.

TIP 1

BEN JE OOK DOL OP EEN SPEURTOCHT

en heb je de leuke olifanten in Oldenzaal nog niet gezien? Doe dan mee aan een speurtocht langs de kleurrijke olifanten en zoek alle Twentse woorden op. Ken jij de betekenis van deze moeilijke Twentse woorden? De tocht is gebaseerd op een Twents Olifantensprookje. ‘Op een mooie herfstdag lig Deerntjes op heur rug in ’t lange grös.’ Meer info vind je hier.

P.s. Natuurlijk hebben we voor iedere deelnemer een leuk klein prijsje wanneer je het opdrachtenformulier inlevert. Heb je alle antwoorden goed? Dan kun je de hoofdprijs, een Twents streekproducentenpakket, winnen.

TIP 2

OF BEN JE MEER VAN DE TWENTSE STREEKPRODUCTEN?

Dan kun je de Lekkernijenroute volgen. Daarin kom je langs allerlei leuke winkels die Twentse producten verkopen. Op te halen in onze winkel aan de Grootestraat 35. Meer weten? Klik hier!

En het allerleukste is, dat we de hele week door Twentse winpakketten verloten, dus hou de facebook van ‘uitinoldenzaal’ en ‘centrumoldenzaal’ in de gaten!

TIP 3

STADSWANDELING IN HET TWENTS

He'j t r noar? In de herfstvakantieweek van 19 t/m 23 oktober goat wie kuieren [wandelen] en proat wie dialect. Doo met? Wie doo-t hènig an!

Bijna iedere dag is er een bijzondere stadswandeling. Deze wandeling is extra bijzonder omdat deze in Twentse streektaal is. Meer weten? Klik hier.

TIP 4

GENIETEN VAN DE BOGGELRIEDERS OP ZATERDAG 23 OKTOBER

Het folkloristische gezelschap “De Losser Böggelrieders & Daansers” is wereldwijd een graag geziene gast. Iedereen die onze groep éénmaal gezien heeft zal dan ook begrijpen waarom. Oude Hollandse tradities gaan hand in hand met muziek en dans van het Twentse platteland, traditionele kleding en dat alles in combinatie met unieke fietsen; de Böggelfiets.. Meer info vind je hier.

TIP 5

OP ONTDEKKING IN HET TWENTSE PALTHEHUIS IN DE HERFSTVAKANTIE

 1. Terug in de tijd bij de familie Palthe. Breng een bezoekje aan het historische woonhuis en ervaar hoe de familie Palthe in de 18e eeuw gewoond moet hebben.
 2. Of doe mee met het Mysterie van de gouden haarspeld. Dit kan al vanaf 4 personen.
 3. Al eens ontsnapt uit een escaperoom? Bij het Palthehuis is er eentje die superspannend is. Klik hier voor meer info over de escaperoom. Voor 2 tot max. 5 personen.

TIP 6

ROUTEXTIEL WANDELTOCHT o.l.v. gids

Elke dinsdag en donderdag is er een Twentse Routextiel wandeltocht o.l.v. een gids.

De wandeltocht is ca. 5,5 km lang. Op de route waan je je in de 19e en 20e eeuw en wandel je in kleine groepen onder leiding van een enthousiaste gids deze tocht. Van daaruit voert de tocht onder andere langs de stadsbleek, de watertoren, het Kalheupinkpark, de Brandvijver en de vele villa´s en landgoederen van de vroegere textielbaronnen. Aanmelden? Klik hier.

TIP 7

TWENTSE OLIFANTEN WANDELROUTE, FIETSROUTE, AUTOROUTE

De Elephant Parade vindt plaats tot en met 31 oktober. Zeventig olifantjes zullen hun plekje innemen bij bekende toeristische plekjes in Oldenzaal, Losser, Tubbergen, Ootmarsum en Denekamp. https://www.uitinoldenzaal.nl/activiteiten/elephant-parade-twente/elephant-parade-in-oldenzaal/

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Oldenzaal tegen MS

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 2. Ondernemer in de spotlight

  Bij Gall & Gall kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst.

  Geschreven door Miranda
 3. Ondernemer in de spotlight

  Booming business: de gezondheidswinkel Plantijn. Al 15 jaar lang.

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Jonge bouwers enthousiast over uitdagend Dura Vermeers Techniek huis

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter