Energie opwekken tijdens de Boeskool is Lös

Tijdens de Boeskool is Lös staat het Energieloket Oldenzaal met twee stands voor het pand van de Stadsnoabers. 5 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest.

Van ’s ochtends tot ’s avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo ook bij het Energieloket Oldenzaal. Je kunt een bezoek brengen aan de stand van woensdag t/m vrijdag van 12:00 – 20:00 uur en zaterdag van 10:00 – 16:00 uur.

Je kunt bij de stand o.a. een afspraak maken met een onafhankelijke wooncoach die jou advies gaat geven over het verduurzamen van jouw huis. Vier keer per jaar maken zij uit hun adressenbestand een winnaar bekend die het arrangement Happen en Stappen voor twee personen wint!

Maar er is meer…voor de kinderen hebben ze ook iets leuks! Die kunnen namelijk tegen elkaar strijden op elektrische fietsen. Ze hebben twee verschillende leeftijdscategorieën: 4- 8 jaar en 8 – 12 jaar; in iedere categorie komen 3 winnaars.

Maar wat winnen ze dan? De prijzen hebben allemaal betrekking op duurzaamheid. De winnaar ontvangt een Waka Waka Power + (powerbank + zaklamp die via een zonnepaneel op te laden is) en de nummers 2 en 3 ontvangen een Solarbouwpakket. De winnaar wordt op maandag 26 augustus bekend gemaakt.

Tijdens de Boeskool is Lös heb je ook nog de mogelijkheid om de KleurPraatPlaat in te leveren. Die kun je voor en tijdens de Boeskool ophalen bij het Energieloket Oldenzaal. De Kleur “praat” platen zijn uitgereikt aan alle leerlingen van groep 1 t/m 8. Via deze weg wil het Energieloket van de gemeente Oldenzaal de kinderen en de ouders bewust maken van de mogelijkheden van energiebesparing in hun woning. De eerste 100 ingeleverde Kleur“praat"platen ontvangen een muntje voor een bolletje ijs bij het Zoete Wief.