Stadstuin open voor publiek

De bouw- en civiele werkzaamheden in de Stadstuin zijn klaar en de Stadstuin is open voor publiek. Op 28 november a.s. zal wethouder Alida Renkema deze mijlpaal vieren met eigenaren van de Stadstuin en belanghebbenden.

De eigenaren planten samen een notarisboom, een gift van de provincie Overijssel, en onthullen een plaquette in de stadstuinmuur. In het voorjaar wordt de rest van het groen in de tuin gezet. Onthulling plaquette en planten notarisboom De oplevering van de bouw- en civiele werkzaamheden van de eerste fase van de inrichting van de stadstuin willen we graag markeren. Dit zijn werkzaamheden zoals de aanleg van de tuinmuur, paden, verlichting en de riolering. Om die reden gaan de eigenaren van de tuinen 28 november een plaquette onthullen met daarop de namen van de partijen die de inrichting van de stadstuin mede mogelijk hebben gemaakt. Daarnaast planten ze een door de provincie aangeboden notarisboom.

Groene ontmoetingsplek in binnenstad In 2016 is gestart met de voorbereidingen voor de inrichting van de Stadstuinen. Dit zijn de tuinen van het Palthehuis, de tuin van Soer en de tuin rondom de Bombazijn. Daarnaast is over een deel van de tuin van de Stichting J.W. Racerhuis een voetpad gerealiseerd. Doel was om de tuinen hun historische waarde terug te geven en ze zichtbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Door de drie tuinen met elkaar te verbinden ontstaat er hartje binnenstad een groene ontmoetingsplek. De inrichting van de Stadstuin wordt mede mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de provincie Overijssel.