Een oorlogsverhaal in Oldenzaal

Op 2 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Oldenzaal bevrijd is. In dit jubileumjaar wil Oldenzaal extra activiteiten organiseren om deze bevrijding te vieren en slachtoffers te herdenken. Centraal staat het doorgeven van verhalen.

Onder het motto ‘Een oorlogsverhaal in Oldenzaal’ worden Oldenzaalse oorlogsverhalen vastgelegd voor de toekomst. Dat gebeurt onder meer via een website en een lesprogramma.

Daarvoor worden momenteel verhalen opgehaald. Verhalen met belevenissen van vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen of buren in Oldenzaal in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen die verteld moet worden en bewaard moeten blijven. Het liefst krijgt de organisatie verhalen die al zijn vastgelegd op schrift of met materiaal. Dat kan bijvoorbeeld een foto zijn. Maar ook zonder foto of zonder “papier” bent u welkom om uw verhaal te vertellen. Vertel uw oorlogsverhaal Er zijn veel verhalen opgehaald, onder meer op de Verhalendag die op 21 september is georganiseerd. Mensen die hun verhaal ook willen doorgeven en niet op 21 september 2019 aanwezig waren, kunnen contact opnemen met Maartje Kamp ( of 0541-512516) van de Oldenzaalse bibliotheek. Zij zal verzorgen dat u op een ander moment uw verhaal kunt delen. Schrijvers zullen alle verhalen verder uitwerken. Vervolgens zal het na goedkeuring door de verteller en een historische check digitaal worden vastgelegd op een speciale website.