Zomerlezen bij Bibliotheek Oldenzaal

Het is zomer! Heerlijk ontspannen in het zonnetje, weer wat tijd voor jezelf en voor die fijne stapel boeken. De Bibliotheek staat in juli en augustus in het teken van #zomerlezen. Laat u tijdens deze periode eens verrassen door een boek of vul een boekenlegger in. Ook kunnen kinderen de Oldenzaalse bibliotheek ontdekken tijdens een speurtocht. Ze komen zo boeken en plekjes in de bibliotheek tegen die ze bij een regulier bezoekje aan de bieb misschien niet zo snel zien.

Blind date
Zin in een blind date? Laat je verrassen en neem een ingepakt boek mee naar huis. De bieb heeft een selectie gemaakt uit hun collectie en deze ligt ingepakt voor je klaar in de Bibliotheek. Je kunt kiezen uit een aantal categorieën, te herkennen aan de gekleurde stickers. Wie weet ontdek je een nieuw favoriet genre of auteur!

Ga op speurtocht (4 juli t/m 15 augustus)
Voor kinderen (7-12 jaar) is er een leuke speurtocht uitgezet in de Bibliotheek. Kun jij alle vragen oplossen? Je haalt de speurtocht bij de servicebalie in de bibliotheek. Je krijgt dan een informatieboekje waarmee je zelf op zoek kunt naar alle antwoorden. Los de rebus en woordzoeker op en zoek de antwoorden in de boekenkasten. Natuurlijk moet je je in de Bibliotheek wel houden aan de anderhalve meter afstand van anderen. Dit is ook een fijne activiteit om samen met je broer(tje) of zus(je) te doen. Het is wel de bedoeling dat kinderen deze tocht onder begeleiding van een volwassenen doen.

Boekentips
Welk boek vind je heel erg goed en zou iedereen moeten lezen? Deel je Boekentip met de bieb! De boekentips kunnen worden ingevuld op de in de Bibliotheek aanwezige boekenleggers. Lever jouw tip in bij de servicebalie en wie weet zie je jouw tip terug op hun website, social media of de multitouch tafel in de Bibliotheek!