Kijkje bij de nieuwe Plechelmusklok

Het is bijna zover! Kom je dan ook een kijkje nemen bij de nieuwe Plechelmusklok? De herfst deed onstuimig zijn intrede en zorgde voor enige vertraging wat betreft de werkzaamheden rondom de klok. Maar niet getreurd, binnenkort is het zover. Dan kan er een kijkje genomen worden bij de nieuwe Plechelmusklok.

We starten dan met de torenbeklimming 2.0, de trots van Oldenzaal. Een ‘Kijkje bij de nieuwe Plechelmusklok’, de 49ste klok van de Plechelmusbasiliek. De grootste van Overijssel, 3890 kilogram zwaar, en ongeveer 2 meter hoog. Wist je dat in 1965 de laatste 2 klokken geplaatst zijn. De Plechelmusklok wordt dan de laatst geplaatste klok in de Plechelmustoren van Oldenzaal.

Ga je mee omhoog met de gids om de nieuwe klok te bekijken? Deze grote nieuwe klok staat tussen de Beatrixklok (ca. 1600 kg) en de Mariaklok (ca. 2350 kg). Deze zijn te bezichtigen na 142 treden. Natuurlijk gaan we daarna ook nog even 92 treden verder om vanuit de toren Oldenzaal te bekijken. Als het helder weer is kun je de televisietoren van Markelo (op 35 km), Kasteel van Bentheim (25 km) en Grolsch Veste, het stadion van FC Twente zien.

Natuurlijk houden we jullie graag op de hoogte van de start van dit bijzondere arrangement. De kosten voor dit uitje zijn €4,95 inclusief een consumptie (koffie, thee of een ijsje). We vermoeden dat i.i.g. midden november.

Hou onze website in de gaten voor de laatste stand van zaken omtrent de klok. Wil je nog meer informatie over deze leuke activiteiten in Oldenzaal? Volg dan ook onze social media op facebook en instagram via uitinoldenzaal en centrumoldenzaal.