Nieuws & Tips

Welke olifanten zijn er te bezichtigen in Oldenzaal?

Geschreven door

Emine

Leestijd 3 minuten 250 x bekeken

In heel Noord-Oost Twente zijn er in totaal 70 olifanten te vinden waarvan 7 te bezichtigen zijn in Oldenzaal. U kunt ze te voet, met de auto of op de fiets bezichtigen. Vanaf 20 september zijn er gratis plattegronden, wandelroutes, autoroutes en fietsroutes op te halen bij Tourist Info punt in Oldenzaal!

Sinds 20 september zijn ze overal te zien, de olifanten van de Elephant Parade. Elk exemplaar is uniek. Elke olifant is gemaakt door een kunstenaar en ontworpen door een ondernemer of instelling die ooit deel nam aan de Elephant Parade. Sommige olifanten maken een statement, zoals bijvoorbeeld Nature will Overcome maakt een statement tegen plastic vervuiling.

Ook is er een wandelroute om de olifanten van centrum Oldenzaal te zien!

The Wild Fairy
The Wild Fairy

De route start bij de Tourist Info in Oldenzaal. The Wild Fairy by Annatar Jeerasuwan (olifant nr. 51) staat aan de Grootestraat.
Bij zijn ontwerp is hij geïnspireerd door Feeën: “Feeën zijn net als olifanten zelden te vinden. Ze verbergen zich én beschermen de bossen waarin ze zich bevinden. Ze zijn een prachtig mysterie.”
Ga daarna links de Groote Markt op. Na de Brasserie Le Sourire links de passage naar winkelcentrum De Driehoek pakken.

Oon Ai
Oon Ai

In het winkelcentrum staat Oon Ai Siam by Tikkywow (olifant nr. 52). De ontwerper heeft meerdere olifanten beschilderd voor de Elephant Parade.

Stories
Stories

Rechtdoor de uitgang richting winkelcentrum Vijfhoek nemen. In het winkelcentrum Vijfhoek staat Stories by Akibo Lee (olifant nr 53). De kunstenaar baseerde zijn ontwerp op zijn originele schetsen gemaakt voor zijn zoon en om zijn liefde voor gezinnen te delen.

Via de uitgang bij de Albert Heijn het winkelcentrum verlaten en rechtsaf de Noordwal volgen. Na de basisschool links voetpad nemen. De Tulpstraat oversteken en rechtdoor de Deken Scholtenstraat volgen.

Jumbo
Jumbo
Bij supermarkt Jumbo Kuipers staat Jumbo Kuipers by Björn en Marlies Kuipers (olifant nr. 54).Supermarkteigenaar en (ex) internationaal voetbalscheidsrechter Bjorn Kuipers en zijn vrouw Marlies hebben het ontwerp voor deze olifant bedacht.
Daarna Herman Bodestraat, Eschstraat, Ootmarsumsestraat, Haverstraat, Bentheimerstraat het Stadspark 1862 inwandelen. Via Potskampstraat, Fonteinstraat, Scholtendijk het Maetmanpad in.

Golden Clover
Golden Clover
Je bent nu in het Kalheupinkpark, daar staat Golden Clover by Nartkanok Lao-Amata (olifant nr. 55). 'Daar waar de zon schijnt als goud, groeit het klavertjevier als geluksbrenger. Deze olifant is te koop in de webshop. Klik hier voor meer informatie.

Vervolgens via de Grevinkhoflaan, Scholtenhoeklaan, Hofmijerstraat, rechtsaf Paradijsstraat, Marktstraat, Groote Markt, Kerkstraat naar het Plechelmusplein. Na de Smulhoek rechts, Grootestraat.

Rob Kaspers
Rob Kaspers
Bij Tourist Info Oldenzaal staat Live Painting by Rob Kaspers (olifant nr. 56). Dit is het eindpunt va de route.

Van de olifanten die deel nemen aan de Elephant Parade zijn er ook miniatuurolifantjes gemaakt in Thailand. De miniatuurolifantjes zijn een voor een met de hand beschilderd door kunstenaars! De replica’s zijn van de limited-edition collectie, en een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel voor de bescherming en behoud van de Aziatische olifant!

De olifantjes zijn te koop bij Tourist Info Oldenzaal, Tourist Info Beuningen, VVV Ootmarsum, en VVV Denekamp.

Sponsored by
Kasteel mode, De Zuivelhoeve, Setso, Vindom, Rabobank,
Jumbo KuipersWinkelcentrum De Vijfhoek,Gemeente Oldenzaal,Gelderman Stichting, Hotel Erve Hulsbeek, Winkelcentrum de Driehoek

Meer verhalen uit Oldenzaal

 1. Verhalen uit Oldenzaal

  Oldenzaal tegen MS

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 2. Ondernemer in de spotlight

  Bij Gall & Gall kijken ze vol vertrouwen naar de toekomst.

  Geschreven door Miranda
 3. Ondernemer in de spotlight

  Booming business: de gezondheidswinkel Plantijn. Al 15 jaar lang.

  Geschreven door Oldenzaal Promotie
 4. Verhalen uit Oldenzaal

  Jonge bouwers enthousiast over uitdagend Dura Vermeers Techniek huis

  Geschreven door Oldenzaal Promotie

Tip je vrienden

facebook twitter