Activiteiten

Hou je er niet van om veel binnen te zitten maar onderneem je graag diverse activiteiten? Dan is een mooie route met de auto een leuke activiteit voor jou! Je komt door prachtige dorpen, steden en gebieden.

Bij Oldenzaal Promotie hebben wij drie verschillende autoroutes verkrijgbaar:

Sagenlandroute
Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders.

Wie kent bijvoorbeeld de Spookhazen, de Hellehond of de Duivel in het koeienvel? In de Twentse dorpen leven deze en andere figuren voort in sagen en legenden die passen bij het afwisselende landschap van bossen, weiden en akkers, doorsneden door riviertjes en beken.

De route voert langs vele watermolens, boerderijen en kapelletjes, de Saasvelder Molen, Het Stift bij Weerselo, Fleringen, Tubbergen, Vasse, Springendal, Ootmarsum, Lattrop, Landgoed Singraven, Denekamp, De Lutte, Oldenzaal en Borne.

Deze route is niet volledig uitschreven, maar bewegwijzerd. Je kunt de bordjes volgen. In onze webshop is een kaart van de Sagenlandroute verkrijgbaar.

Bestel kaart Sagenlandroute

Hamalandroute
De Hamalandroute is 253 km lang en verbindt het oosten van Nederland met het westen van Duitsland en voert je door Twente, Münsterland en de Achterhoek. In het Nederlandse deel van de route worden bossen afgewisseld door maïsvelden, weilanden, houtwallen en kronkelende beekjes.

Wegen slingeren zich, omzoomd door hoog geboomte, langs karakteristieke dorpjes. Het kampen- en essenlandschap bij Winterswijk heeft een bijzondere kleinschalige openheid met een zeer groen karakter. Het Münsterland heeft een vlak tot licht golvend landschap. Bossen, rivieren, immense kastelen, vakwerkboerderijen en historische stadjes zorgen voor de nodige variatie.

Deze route is niet beschreven, maar bewegwijzerd. Je kunt de bordjes volgen. In onze webshop is een kaart met daarop de Hamaroute verkrijgbaar.

Bestel kaart Hamalandroute

Sallandroute
Salland vertoont zowel overeenkomsten met het wat gesloten parklandschap van Twente - de golvende Sallandse Heuvelrug - als met het weidse landschap van het westelijke Overijsselse Waterland - de rivieren Overijsselse Vecht, Regge en IJssel.

Aan veel kerken, kastelen, molens en boerenhoeven is te zien dat Salland een rijke geschiedenis kent. Veel historische bouwwerken houden helaas hun deuren voor bezoekers gesloten, maar de mooie Sallandse natuur maakt veel goed.

Deze route is niet beschreven, maar bewegwijzerd. Je kunt de bordjes volgen. In onze webshop is een kaart met daarop de Sallandroute verkrijgbaar.

Bestel kaart Sallandroute

Tip je vrienden

facebook twitter