Een kleurrijke internationale tentoonstelling van rijk gedecoreerde en beschilderde olifanten. Na onder andere Londen, Shanghai, Amsterdam, Rio, Dubai en Brussel kon je in 2020 genieten van deze internationale tentoonstelling met levensgrote sculpturen in Ootmarsum en Dinkelland. Van 20 september tot en met 31 oktober 2021 zijn deze prachtige dikhuiden te bewonderen in heel Noordoost-Twente.

Bekijk alle olifanten

 1. Stories

  Stories. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij …

 2. Trade Winds

  Trade Winds. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in …

 3. The Wild Fairy

  The Wild Fairy. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in de …

 4. We love Mosha Global

  We love Mosha Global. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien …

 5. Tamteh

  Tamteh. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in Bruinehaar. …

 6. The Elephant's Eye

  The Elephant's Eye. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien op …

Kleurrijk geheel

In heel Noordoost-Twente

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade in en rond Ootmarsum gaat dit jaar op herhaling in heel Noordoost-Twente. Van 20 september t/m 31 oktober 2021 zullen tientallen olifanten de dorpen en steden veroveren die meedoen. Bij de diverse toeristische bezienswaardigheden en culturele pareltjes zullen olifanten opduiken in heel Noordoost-Twente. Tourist Info Oldenzaal werkt hierbij nauw samen met de VVV/TTI's in Ootmarsum-Dinkeland, Tubbergen en De Lutte/Losser. De tentoonstelling vindt wederom plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.

FLYER ELEPHANT PARADE

BE PART OF IT!

Bescherming Aziatische olifant

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië. Meer info op www.elephantparade.com.

LET’S PAINT A BRIGHTER FUTURE!

verhalen & tips over Elephant Parade Twente

 1. Glansrijke verteller

  Elephant Parade Noord-Oost Twente

  geschreven door Corine

Elephant Parade Twente op de kaart

Onthulling olifant Kim Roeleveld

De eerste olifant die tijdens de Parade van 2021 te zien zal zijn is inmiddels gearriveerd in Ootmarsum. Op 11 juni jongstleden werd het winnende ontwerp van Kim Roeleveld onthuld op het Kerkplein in Ootmarsum.

De tekening van Kim werd vorig jaar verkozen als beste van de 440 inzendingen. De tekening maakte zij op haar school, de Zevenster in Denekamp. De olifant gaat rondreizen door Noordoost-Twente, waar dit jaar opnieuw de Elephant Parade naartoe komt, namelijk van 20 september t/m 31 oktober 2021. Dat de Elephant Parade een jaar later terugkomt, is bijzonder en komt eigenlijk nooit voor. Dit jaar wordt de Elephant Parade groter dan het afgelopen jaar; door heel Noordoost-Twente zijn de olifanten te bewonderen.

Miniatuur olifantjes

Aan Elephant Parade doen tal van kunstenaars mee. De olifanten worden beschilderd door bekendheden, al dan niet gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en jonge creatievelingen die het project gebruiken als platform om een groot publiek te bereiken. Van enkele ontwerpen uit Elephant Parade worden replica's gemaakt, variërend van 5 cm tot 75 cm hoog. Deze miniatuur olifantjes zijn worden met de hand beschilderd en in beperkte oplage gemaakt. Ze zijn te koop bij de Shop Elephant Parade bij onder andere Tourist Info Oldenzaal.

Speciale routes

Bekijk alle kleurrijke olifanten

In 2021 zullen er speciale fiets- en wandelroutes worden uitgezet.
Deze zullen vanaf 20 september a.s. hier te vinden zijn.