Autisme Dag Oldenzaal

De NVA (Nederlandse vereniging voor Autisme) organiseert op zaterdag 26 maart een Autisme Dag op het Twents Carmelcollege, locatie Potskampstraat 2 Oldenzaal. Op deze Autisme Dag wordt een drietal activiteiten aangeboden.

De dag begint 10.30 tot 12.30 uur met de lezing: Inzicht in autisme Spreker Frans Coolen: ‘de lezing is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme. U hebt de diagnose autisme gekregen) en/of er is een vermoeden van autisme van uzelf of in uw familie. Iemand in uw omgeving, werkvloer heeft (een vermoeden van) autisme. Ik beantwoord de vraag wat autisme is, hoe autisme zich kenmerkt volgens de DSM5 en welke impact autisme heeft op de omgeving.

Vanaf 11.30 tot 15.30 uur kan de Autisme Ervaringstent bezocht worden. In deze tent kunt u ervaren wat het betekent als u omringd wordt door zoveel beeld en geluid, dat die selectie bijna niet meer mogelijk is. De hoeveelheid prikkels die in een keer binnenkomt is te groot om daarbinnen onderscheid te maken. Dit geheel zorgt voor een gevoel van overspoeld raken. Het is een ervaring van 4 minuten waarbinnen u geen controle hebt op u de prikkels uit uw omgeving. Sommigen wordt het dan ook letterlijk teveel.

Van 13.00 tot 15.30 uur kunt u deelnemen aan het ABC: AutismeBelevingsCircuit. Het ABC laat je door “autistische ervaringen” voelen hoe het is om met autisme te leven. Probeer je eens een voorstelling te maken van wat het betekent om een AutismeSpectrumstoornis (ASS) te hebben. Je kunt erover lezen en leren, gesprekken voeren, maar ervaren is een andere manier.

Vanaf 10.00 uur is de deur geopend en bent u welkom om (een deel van) deze dag gratis, inclusief koffie/thee te bezoeken. Er is geen catering. Voor de lezing: Inzicht in autisme wordt aanmelden zeer op prijs gesteld ivm het aantal beschikbare plaatsen.

Aanmelden kan bij Mariëtte Essink: nva.oldenzaal@gmail.com of telefonisch: 06-24129063

Of bekijk de website www.autismeoverijssel.nl/agenda/autismedag-in-oldenzaal

Wanneer

  • -

Locatie

Nederlandse vereniging voor Autisme

Telefoon
06-24129063
E-mail
Website
www.autismeoverijssel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter