RouTextiel fietstocht

Deze fietstocht staat helemaal in het teken van de textiel in Oldenzaal en De Lutte. Deze plaatsen hebben enorm veel profijt gehad van de industriële revolutie.

Elke donderdag organiseren wij van Oldenzaal Promotie een Routextiel fietstocht.
Aanmelden verplicht: uiterlijk 2 dagen van te voren (i.v.m. reserveren van een gids).

Afstand: 30 km

De fietstocht is 30 km lang en middelzwaar. Op de route waan je je in de 19e en 20e eeuw en fiets je in kleine groepen onder leiding van een enthousiaste gids deze tocht. Van daaruit voert de tocht onder andere langs het Kalheupinkpark, Tankenberg, Lutterzand, Paasberg en de vele villa´s en landgoederen van de vroegere textielbaronnen.

Textielfamilies

Verwonder je over de grote invloed van de textielfamilies. Zij zorgden voor werk en woningen. Arbeiders konden zich ontwikkelen en ontspannen door middel van sport, muziek en toneel. De omgeving van Oldenzaal en De Lutte kreeg mede dankzij deze families een betoverd parklandschap. Deelname is op eigen risico.

Kosten

De kosten bedragen € 17,95 per persoon incl. begeleiding van een gids, koffie met een broodje op locatie, kleine versnaperingen voor onderweg en het boekje met algemene informatie omtrent de fietstocht.

Andere dagen op aanvraag mogelijk

Reserveren

Arrangementen op maat

Arrangementen op maat

Een dagje uit met familie of vrienden, het personeel of met jouw vereniging? Dan is Oldenzaal, de Glimlach van Twente de juiste keuze! Oldenzaal heeft veel mogelijkheden voor een onvergetelijke dag. Informeer vrijblijvend.

Om het voor iedereen makkelijk te maken, zijn er een aantal arrangementen ontwikkeld die kant-en-klaar te boeken zijn. Maar wellicht wil je juist iets anders of een combinatie? Dan is dat geen probleem. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden tel. 0541-514023 of zet jouw wensen op een rij via onderstaand contactformulier. Wij nemen dan contact met je op!

Wanneer

  • 2 mei - 24 dec 2023
    • elke donderdag | - uur

Prijzen

  • € 17,95 Entreeprijs

Locatie

Centrum Oldenzaal

Adres
Groote Markt, 7571 EC Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter