navigatie overslaan

winkelen

Oldenzaal in Kerstsfeer!

  • 14 - 15 dec 2024
  • 09:00- 17:00
  • Oldenzaal

It ís the most wonderful time of the year!
Met dit jaar een demonstratie ijssculpturen door echte ijscavers. Misschien ontmoet je de kerstman in zijn arreslee en kun je tussendoor genieten van al het lekkers en moois dat te proeven en te zien is!

Zaterdag 14 en zondag 15 december is het feest in Oldenzaal. Er is voldoende de zien en te beleven voor jong en oud.

De Dutch Juggler komt je begroeten. Hij jongleert met alles, wat jij draait aan zijn rad van fortuin. En wie weet, win je ook nog een prijs! Geniet en bewonder de verlichte kunstwerken, luister naar het gezang van alle koren en laat het aanbod van meer dan 40 kramen en blokhutten je verrassen. Deze laatste staan op het Plechelmusplein, samen met foodtrucks die heerlijke hapjes en drankjes aanbieden.

In de Grootestraat kun je heerlijk struinen langs alle kerstkramen, om uit te komen op de Groote Markt, waar je onder het genot van een gluhwein en de kerstdeuntjes van Hello DJ, helemaal op kunt gaan in de heerlijke kerstsfeer!

Maar uiteraard vind je verspreid door het centrum nog meer muziek en entertainment. En stop vooral ook even bij de ijscaver, die een demonstratie ijssculptuur maken geeft.

De winkels zijn beide dagen geopend en de winterse warme sfeer, die er nu al in Oldenzaal is, zal zorgen voor een totaal beleving met bourgondische gezelligheid. Ook staan er zaterdag en zondag op het Plechelmusplein en in de Grootestraat meer dan 40 Blokhutten en kramen met een heel divers aanbod in winterartikelen, accessoires, kleding, kerststukjes, interieuritems, food & drinks en natuurlijk nog veel meer!

Oldenzaal in Kerstsfeer, daar moet je toch bij zijn?!

Muziek en entertainment op zaterdag 14 december

Door de straten van het centrum zul je de klanken van de Brass band niet missen. Maar ook Vocal Essen, het Oldenzaals Mannenkoor, de midwinterhoornblazers, een trombone groep van Semper Crescendo en de alpenhoorn blazers treden deze dag tussen 12.00 tot 17.00 uur op.

In de Plechelmusbasiliek kun je genieten van het optreden van een 65-koppig Harmonie Orkest, hoe bijzonder!
De toegang is gratis en ze treden 3 keer op deze dag (om 13.30, 14.30 en 15.30 uur).

Ook is er volop te doen voor de kids en kunnen ze gratis een rondje draaien in de draaimolen, Oud Hollandse spelletjes spelen bij de kraam van Tourist Info en mogen ze de schapen van de schaapskooi gerust even een aai over hun bolletje geven. En wie weet komen ze één van de kerstengeltjes tegen, die een kleine traktatie bij zich hebben

Muziek en entertainment op zondag 15 december

Door het centrum zullen de muzikale klanken van Vocal Essen, de Vrolijke Noten, Triple One, Encore, De Potters, Kim en Jolijn '(orgel Joke wannebees)en de midwinterhoornblazers klinken. Verder is er weer veel te beleven in de stad! Ook deze dag wordt er weer een demonstratie ijssculptuur gegeven, rijdt de kerstman met de slee rond en kun je meekijken met een bodypainter die een winters kunstwerk creëert op een prachtig model.

Ook Lez Studio en Next Dance Studio zijn deze dag actief aanwezig en verzorgen meerdere optredens. En mocht je vanuit het Plechelmusplein door de Grootestraat op de Groote Markt terecht komen... Neem dan een heerlijk (warm) drankje aan de gezellige bar en dans mee op de coole kerstmisklanken van Hello DJ. Food en gluhwein ontbreken ook niet, dus hier wil je toch gewoon bij zijn?!

De Dutch Juggler verrast jullie wederom met zijn Rad van Fortuin. Draai aan zijn rad, waardoor jij beslist waar hij mee moet jongleren. Heb je geluk, dan draai je misschien wel een prijs, dus laat hem niet zomaar aan je voorbij gaan!

Voor de kids is er deze dag ook weer een mooi programma. Ze kunnen gratis een rondje draaien in de draaimolen, Oud Hollandse spelletjes spelen bij de kraam van Tourist Info en als ze willen mogen ze de schapen van de schaapskooi gerust even een aai over hun bolletje geven. En wie weet komen ze één van de kerstengeltjes tegen, die een kleine traktatie bij zich hebben

Dit is toch super gezellig kerstinkopen doen?

We zien je graag in Oldenzaal. Tot dan!

Wanneer

-
-

Op de kaart

Meer leuke evenementen