Concert van het Ukraine Liberation Orchestra (ULO)

Op 26 november vormt de Hofkerk in Oldenzaal het decor voor een bijzonder concert van het Ukraine Liberation Orchestra (ULO). De klassieke klanken van het kamerorkest brengen warmte in de donkere dagen van het jaar.

Het ULO wisselt hartstochtelijke opera-aria’s af met onder andere de luchtige muziek van Mozart. De solisten, die hun sporen verdiend hebben in de grote Oekraïense operahuizen, zingen het emotionele O mio babbino caro van Puccini en het beroemde ‘duet’ uit De Parelvissers van Bizet.

Soloklarinetist Taras Skrypnikov neemt je mee naar de wereld van de klezmermuziek en brengt onder andere de Klezmersuite Gefilte Fisch ten gehore. De lyrisch sopraan Maria Knihnytska zingt het prachtige Ave Maria van Caccini, evenals aria’s uit Verdi’s Rigoletto. En natuurlijk mag Rossini’s wereldberoemde Largo al factotum (Figaro…Figaro..Figaro…) uit de Barbier van Siviglia niet ontbreken.

Het ULO bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici die hun land zijn ontvlucht vanwege de oorlog. In hun thuisland spelen de leden in de grote symfonie- en operaorkesten in de Oekraïense steden Kiev, Kharkiv, Donetsk en Dnjipro. Op initiatief van dirigent Jeroen Weierink is dit orkest geformeerd. Het grootste gedeelte van de musici woont momenteel in een accommodatie in Deventer, die speciaal gericht is op vluchtelingen met een klassiek-muzikale achtergrond.

Dirigent: Jeroen Weierink

Solisten
Maria Knihnytska, sopraan
Volodimir Efimenko, bariton
Noradi Rosopidze Muradyan , tenor
Taras Skrypnikov , klarinet

Praktische informatie

Het concert wordt georganiseerd door de CultuurHof-groep en begint om 20:00 uur in de Hofkerk.
De kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn vanaf 1 november 2022 verkrijgbaar bij: Tourist info Oldenzaal, Grootestraat 35, 7571 EK Oldenzaal en via de webshop: webshop. De bestelde kaarten liggen klaar in de Hofkerk voor aanvang van het concert.

Zaal open vanaf 19:15 uur

Oekraïense vluchtelingen zullen meewerken aan de organisatie Voor meer informatie kan men bellen met Tonnie Buitink 06 - 5339 7976.

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Hofkerk, Cultuurhuis de hof

Adres
Ganzenmarkt 9, 7571CD Oldenzaal
Website
www.hofkerk-oldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter