Matthäus Passion 2023

Onder muzikale leiding van dirigent Reinhard Goebel.

De Matthäus Passion van Bach raakt ontroert vanaf de eerste noten tot de laatste klank. Zeker wanneer je BachTwente, Phion, Consensus Vocalis, het Stadsjongenskoor Oldenzaal, internationale solisten en dirigent Reinhard Goebel de uitvoering laat verzorgen. Dat klinkt als perfectie tot in de kleinste finesses. Daarmee doen de uitvoerenden recht aan de lange traditie van dit indrukwekkende passieverhaal.

Passie aller passies

De uitvoering van Bachs _Matthäus-Passion _heeft in Overijssel een rijke geschiedenis van al meer dan een eeuw. Jaren waarin deze overweldigende verklanking die Bach maakte van het passieverhaal talloze bezoekers heeft geraakt en ontroerd. Al meteen bij de eerste noten van het openingskoor ‘Kommt ihr Töchter’, laat je je meevoeren in het verhaal van het lijden en sterven van Christus, dat Bach in scherpe lijnen neerzet en waarmee hij je vasthoudt tot het allerlaatste ‘sanfte Ruh’ van het slotkoor geklonken heeft.

Phion zet de lange traditie van deze passie aller passies in nauwe samenwerking met Stichting BachTwente voort met een uitvoering op artistiek hoog niveau.

Reinhard Goebel

Een perfecte uitvoering van dit overbekende maar gecompliceerde werk vereist een echte specialist als dirigent. En dat is Reinhard Goebel zonder twijfel. Als oprichter en leider van het legendarische ensemble Musica Antiqua Köln heeft hij grote bekendheid gekregen in de wereld van de authentieke uitvoeringspraktijk. Met zijn talloze uitvoeringen en opnames van de _Matthäus-Passion _kent hij elke aria, recitatief en koor tot in de kleinste finesses. Hij wordt terzijde gestaan door het koor van Consensus Vocalis, het Stadsjongenskoor Oldenzaal  en een uitgelezen ensemble van vocale solisten met grote ervaring in de barokmuziek. Al met al een Matthäus-Passion om naar uit te kijken. 

Medewerkenden

BachTwente - organisator/producentPhion, Orkest van Gelderland en OverijsselReinhard Goebel - dirigentConsensus Vocalis - koorJohannette Zomer - sopraanCécile van de Sant - mezzosopraanFalco van Loon- tenorMark Omvlee - tenorMaarten Koningsberger – bas aria´sStadsjongenskoor Oldenzaal - koorRaoul Steffani - Jezus

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 25,00 Entreeprijs

1e rang plaats (geplaceerd): € 60,00
2e rang: € 50,00
4e rang: € 45,00
3e rang: € 45,00
5e rang: € 35,00
Geen rang (volloop): € 25,00

Locatie

Stadstheater de Bond

Adres
Molenstraat 25, 7573BJ Oldenzaal
Telefoon
0541536300
E-mail
Website
www.stadstheaterdebond.nl

Tip je vrienden

facebook twitter