Hot Club of Cowtown

Bob Wills (V.S.) en Django Reinhardt (France) waren leeftijdsgenoten. Bob Wills speelde met zijn Texas Playboys de danszalen van de Verenigde Staten plat.

Django Reinhardt speelde in Europa zigeuner-muziek, maar ook hier was Jazz in diezelfde tijdspanne de populaire muziek. Samen met violist Stephane Grapelli fuseerde hij Gipsy Music met de moderne Jazz in Europa. De wereldberoemde Hot Club de France was een feit. Zo’n 50 jaar later beginnen Elena James en Whit Smit eind jaren 90 in al hun naïviteit samen met een bassist Gipsy Jazz en Western Swing te spelen. Dat bleek een goede combi: Hot Club of Cowtown is geboren.

Het trio bestaat nu al 20 jaar en het werd echt tijd dat ze eens naar het vaste land van Europa kwamen. Ze hebben inmiddels al zo’n twaalf albums op hun naam staan en eveneens talloze awards vooral op het gebied van Western Swing in de V.S. Het Album ’Rendezvous in Rhythm’ ligt het dichtst bij Hot Club Jazz, het album ‘What Makes Bob Holler’ heeft weer meer western Swing invloeden. Hun nieuwste plaat “Wild Kingdom” bevat meer eigen werk (liefst elf originals en drie heerlijke standards). En swingen dat doet het altijd met om beurten leadzang, heerlijke harmonieën en natuurlijk is er voldoende ruimte voor solistische hoogstandjes.

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

JW Racerhuis

Adres
Markstraat 15, 7571 ED Oldenzaal
Telefoon
0541-520967
E-mail
Website
www.jwracerhuis.nl/nl/

Tip je vrienden

facebook twitter