navigatie overslaan

actief

Midwinterhoorn wandeling met een verhaal

  • 3 dec 2023
  • 10:30- 14:00
  • € 3,00 - € 4,00
  • Oldenzaal

De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Oln’zel organiseert een gezellige Midwinterhoorn Wandeltocht met een Verhaal.

Het geet weer an; De Midwinterhoornwandeling met een verhaal!↵

Als je nu naar buiten kijkt zou je het niet denken maar de donkere dagen voor Kerst komen er weer aan. De eerste Adventzondag valt dit jaar op zondag 3 december. De eerste Adventzondag is traditioneel de dag dat stichting mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel een bijzondere wandeling organiseert: De Midwinterhoornwandeling met een verhaal!

Een georganiseerde wandeling van 7, 9 of 11 kilometer door de prachtige natuur van Oldenzaal en omgeving waarbij je onderweg op verschillende plekken groepen midwinterhoornbloazers passeert. Zo’n 40 bloazers uit Oldenzaal en de Lutte verlenen hun medewerking en zullen de oale roop ten gehore brengen en er iets over vertellen. Dit jaar zal de wandeling over Landgoed de Hulst voeren. Dit is bijzonder omdat de rest van het jaar het Landgoed gesloten is voor publiek. Natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Je wordt onderweg getrakteerd op een consumptie en op het eindpunt op een overheerlijke kop snert!

Elk jaar trekken honderden mensen de wandelschoenen aan om dit mee te maken! Wil jij dit jaar ook meewandelen? Dat kan! De wandeling start bij het NS treinstation in Oldenzaal waar voldoende parkeergelegenheid is. In de voorverkoop kun je je startbewijs kopen bij Oldenzaal Promotie. De kosten zijn €4,00 voor een volwassene - dit is inclusief boekje over de wandeling en omgeving, consumptie en kop snert op het eindpunt- en voor kinderen € 3,00. Koop je je startbewijs bij de start? Dan kost het een euro meer!

Je hebt de vrijheid om de wandeling te starten op het tijdstip dat je zelf uit komt. Bij de 7 kilometer route kun je vertrekken tussen 10.30 en 14.00 uur, bij 9km tussen 10.30 en 13.30 uur en bij de 11 kilometer route tussen 10.30 en 13.00 uur.

De wandeling met een verhaal is een prachtige wandeling voor jong en oud dus koop een kaartje, trek de wandelschoenen aan en ga op zoek….naar de oale roop!

Deze wandeling wordt mogelijk gemaakt door wandelgroep van Oldenzaal Promotie en de stichting mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel

Meerdere evenementen
De Mirrewinterhoornbloazers blazen vanaf de 1e adventzondag. Op Drie Koningen wordt het seizoen afgesloten met een demonstratie in de Palthetuin. In de tussentijd zijn de blazers te zien en te horen op kerstmarkten, evenementen, in de binnenstad en bij wooncentra. Op 21 december wordt in de Plechelmusbasiliek de Zonnewende georganiseerd.

Organisatie is in handen van de Stichting Mirrewinterhoorn bloazers Ol’nzel Klik Hier

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
€ 3,00
Entreeprijs Volwassenen
€ 4,00

Kaartjes bij de start kosten
€ 5,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen.

Op de kaart

Meer leuke evenementen