navigatie overslaan

theater

King Lear op Landgoed de Hulst

  • 22 - 23 juni
  • € 31,00
  • Oldenzaal

In 2020 stond het Nederlands-Duitse gezelschap King’s Men al eens in het Kalheupinkpark met een goed ontvangen MACBETH. In de jaren daarna bouwde het een goede reputatie op aan weerszijden van de landsgrens en speelde onder andere op Huis Almelo, Bellinckhof, Twickel, Singraven en Schloss Bentheim. „Shakespeare at his best!“

Dit jaar opent Landgoed De Hulst aan de Bentheimerstraat haar poorten voor het publiek. Met oude bomen als coulissen en de villa van wijlen Joan Gelderman als achtergrond speelt het grensnegerend gezelschap de voorstelling KING LEAR. Een krachtig drama, met humor en lichtheid naar het heden vertaald in een mix van Nederlands, Deutsch, English en ’n luk Twents. Dat laatste komt natuurlijk vooral van de BT-er Laurens ten Den, die ooit nog een paar jaar in Oldenzaal woonde.

Op zijn oude dag wil koning Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Het is raadzaam tijdig te reserveren, door de intieme setting zijn er per voorstelling slechts honderd plaatsen beschikbaar. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje.

“De King’s Men weten met minimale middelen een grote dramatische betekenis te scheppen. Zij brengen theater zoals het eens bedoeld was, als een rondreizend ensemble dat her en der zijn tenten opslaat, een podium suggereert met slechts enkele decorstukken en kijk, dit is theater.” Kester Freriks, Theaterkrant 2023

“Meet & Feel” Door de meertaligheid zijn de voorstellingen van King’s Men ook zeer toegankelijk voor theaterliefhebbers met een visuele beperking. Een half uur voor aanvang is er een rondleiding over het speelvlak mogelijk, waarbij de acteurs vertellen en laten voelen wat er in het stuk gebeurt.

Tickets zijn op de dag zelf verkrijgbaar en kunnen ook gekocht worden via Stadstheater De Bond.

Duur: ruim 2,5 uur inclusief pauze Toegang publiek: 45 minuten voor aanvang

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 31,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen