De Verjoardag van St. Plechelmus

Op zaterdag een klassiek concert in de Basiliek en aansluitend buiten live muziek. Op zondag de heilige mis gevolgd door historische processie.

De Verjoardag is een 2-daags feest ten gunste van de verjaardag van de St. Plechelmusbasiliek te Oldenzaal, die dit jaar zijn 1065e verjaardag viert. Onder het motto ‘Feesten is ook Geloven’ zal er een weekend vol festiviteiten plaatsvinden rondom de officiële verjaardag op 15 juli. Alle festiviteiten zijn gratis te bezoeken en we hopen in groten getale om middernacht een toost uit te brengen op de jarige. Deze twee dagen is het plein omgedoopt tot een waar horeca-plein met feestelijke muziek, tapas, wijn, bier en gezelligheid. De basiliek is deze twee dagen extra mooi gemaakt en gratis toegankelijk voor bezinning en feest. Dit nieuwe en nu al legendarische feest moet onze Basiliek jaarlijks in het middelpunt van onze samenleving brengen.

Programma:

Zaterdag 13 juli 2019 18.00 uur : Basiliek geopend. 18.30 uur : Hylke Bannink op carillon 19.00 uur : aanvang concert Djeanqu Macrooij ( dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk ) 20.00 uur : de biertruck van Bas v. d. Engel gaat open. 20.00 uur : aanvang speciaal en muzikaal optreden van 2 x Eshuis. 23.00 uur : einde met toast op de jarige St. Plechelmus, 1065 jaar !

Zondag 14 juli 2019 10.00 uur : aanvang van de plechtige Hoogmis en aansluitend de traditionele processie met aansluitend koffie met koek.

Wanneer

  • -
  • -

Locatie

St. Plechelmusbasiliek

Adres
St. Plechelmusplein, 7571EG Oldenzaal
Website
www.plechelmusbasiliek.nl