Stadswandeling onder leiding van een gids

Deze wandeling neemt je mee terug in de geschiedenis. De wandeling door het Oldenzaalse centrum begint bij de Tourist info in de Grootestraat.

Oldenzaal is een middeleeuwse bisschopsstad met als centrum de indrukwekkende 12e eeuwse Plechelmusbasiliek. Het is een hanzestad en was vroeger in Twente de poort naar Deventer, Zwolle en het Duitse Westfalen. Net als Deventer en Zwolle werd Oldenzaal in de 17e eeuw een vestingstad. Het werd een stad achter poorten, muren, wallen en grachten; veroverd, belegerd en gebrandschat door Geldersen, Spanjaarden, Geuzen en Münsterse troepen.

Deze wandeling neemt je mee terug in deze geschiedenis. De wandeling door het Oldenzaalse centrum begint bij de Tourist info in de Grootestraat. De route is circa 2 km lang en neemt ongeveer een uur in beslag.

Deze wandeling kan voor groepen ook buiten deze tijden geboekt worden. Een leuk idee voor een buurtfeest, familiedag of een gezellige middag uit. Bij de Tourist info kun je een reservering maken voor een stadswandeling door het centrum van Oldenzaal onder leiding van een gids.

Combiticket: je kunt de torenbeklimming of stadswandeling uitbreiden met een bezoek aan het Palthehuis. Kosten: € 7,95 per volwassene en € 5,95 per kind (stadswandeling of torenbeklimming in combinatie met een bezoek aan het Palthe Huis en een kopje koffie of thee bij de lokale horeca)

Wanneer

  • 1 jan - 31 dec 2019
    • elke dinsdag | uur
    • elke vrijdag | uur

Prijzen

  • € 4,95 Entreeprijs

Prijs is inclusief een kop koffie/thee bij een van de horecagelegenheden in het centrum van Oldenzaal

Locatie

Tourist info Oldenzaal

Adres
Grootestraat 35-37, 7571EK Oldenzaal
Telefoon
0541-514023
E-mail
Website
www.uitinoldenzaal.nl

Tip je vrienden

facebook twitter