Jim Knopf en Luke de locomotief chauffeur

Jim Knopf kwam als een kleine baby in een pakket naar Lummerland. Eigenlijk was het pakket gericht aan mevrouw Mahlzahn in Kummerland, waarom het daar niet aankwam, weet niemand.

En aangezien er alleen maar 13 op het pakket stond als afzender, kon je het niet terugsturen. Dus besloot Alfons, de koning van Lummerland, dat de jongen zou opgroeien met mevrouw Waas, de enige vrouw op het eiland. Andere inwoners op Lummerland zijn de heer Ärmel en Luke de locomotief met zijn locomotief Emma.

Lummerland is slechts een klein eiland en de koning vreest dat het te klein is voor Jim om op te groeien. Dat is waarom hij besluit dat Emma het eiland moet verlaten. Als Emma niet op het eiland mag blijven, wil Lukas daar ook niet meer wonen en Jim wil ook bij zijn vrienden blijven. Diezelfde avond beginnen ze hun reis naar het onbekende.

Als eerste gaan ze naar China om erachter te komen waar Li Si is, dochter van de keizer. Zij werd een jaar geleden door een piraten bende ontvoerd en doorverkocht aan de verschrikkelijke draak, Meesteres Tooth. Die naam stond op het pakket toen Jim naar Lummerland kwam.

Lukas, Jim en Emma besluiten om Li Si te bevrijden. Tijdens hun reis naar de Drakenstad moeten ze vele avonturen passeren en de vreemdste wezens ontmoeten. Daar is de schijnreus, de heer Tur Tur, die hen verder helpt. En in het land van de duizend vulkanen ontmoeten ze de droevige, halfdraak Nepomuk, die veel goede tips voor hen heeft.

Wanneer

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs Volwassenen

Voorverkoop
volwassenen € 8,00
Kinderen € 5,50
Familiekaart € 24,00

Kaarten kunnen bij Tourist info Oldenzaal in de voorverkoop gekocht worden

Locatie

Freilichtbühne

Adres
Schloßstraße 18, D48455 Bad Bentheim Duitsland
Website
freilichtspiele-badbentheim.de/