Nationale voorleesdagen: Poppentheater Belletje Sterk

Op woensdag 23 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Op vele plekken in Nederland gebeurt dat met het zogenaamde ‘Nationale Voorleesontbijt’.

In de Bibliotheek Oldenzaal eten de kinderen van peuterspeelzaal Wolkewietje een hapje mee en ze worden voorgelezen door een wel heel bijzondere gast namelijk Patrick Welman, de nieuwe burgemeester van Oldenzaal. Hij leest voor uit ‘Een huis voor Harry’ - het Prentenboek van het Jaar 2019 - van Leo Timmers.

Poppentheater Belletje Sterk Dat zelfde boek staat centraal bij de voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk. Op zondag 27 januari spelen zij ‘Waar is mijn huis?’. Een vrolijke voorstelling vol liedjes en interactie, waarbij de poppen uit een reuzegroot boek komen: Harry is altijd binnen. Tot Vera hem vraagt om tikkertje te spelen. Hij rent achter haar aan, en raakt hopeloos verdwaald. Hoe komt hij nu weer thuis?

ledenwerfactie 0-6 jarigen De leesconsulenten van de Bibliotheek bezoeken diverse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven om ook daar te gaan voorlezen: gezellig en goed voor de taalontwikkeling. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de Bibliotheek. Peuters en kleuters die tussen 23 januari en eind februari lid worden, krijgen een cadeautje in de vorm van een vingerpopje. Voor de eerste 20 kinderen is dat het namelijk een vingerpoppetje van Harry de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

Kaartjes kosten € 5,00 voor zowel kinderen als volwassenen en zijn te koop bij de Klantenservice,
telefonisch op 0541 512516 of via www.bibliotheekoldenzaal.nl. Kijk bij ‘Programma – 27 januari’

Locatie

Bibliotheek Oldenzaal

Adres
Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon
0541-512516
E-mail
Website
www.bibliotheekoldenzaal.nl

Tip je vrienden

facebook twitter