Ennio Morricone in Cultuurhuis de Hof

Op donderdag 10 januari 2019 organiseert Cultuurhuis de Hof een bijzondere voorstelling over de filmmuziek van Ennio Morricone in de Hofkerk in Oldenzaal.

In het jaar dat filmcomponist Ennio Morricone 91 jaar wordt, organiseren wij een programma waarin zijn muziek centraal staat. Ennio Morricone was een muzikaal wonderkind. Op 6-jarige leeftijd schreef hij zijn eerste partituur, met 10 jaar ging hij naar het conservatorium en op zijn 18e was hij afgestudeerd als dirigent en trompettist. Hij componeerde en orkestreerde tientallen popsongs voor sterren als Paul Anka en Mireille Mathieu en componeert tot op de dag van vandaag, inmiddels voor meer dan 500 films en series. Hij treedt nog regelmatig op voor uitverkochte zalen en ontving in 2015 zijn eerste Oscar® voor de score van The Hateful Eight. Eerder in 2007 ontving hij al een Honorary Oscar® voor zijn gehele oeuvre.

Een bijzondere voorstelling met zestien sleutelscènes, die de veelzijdigheid en kwaliteit van het werk van Morricone weerspiegelen, beelden en muziek die behoren tot het collectieve geheugen en gehoor. Zo is Once upon a time in the West (1968) één van de weinige filmthema’s in de Top 2000. Tijdens de voorstelling zullen onder andere La Piovra, Once Upon a Time in America, The Good the Bad and the Ugly, Malena, The Untouchables en Novecento de revue passeren. Met een verbindende toelichting van Rudi de Boer (filmdocent), Sijbold Tonkens (Morricone-kenner) en Julius Wolthuis (voorzitter Filmtheater Lelystad en filmmuziek specialist).

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Kaarten zijn voor €7,50 op de avond zelf bij de ingang te koop en in de voorverkoop bij de Tourist Info.

Zaal gaat open vanaf 19.00 uur

Locatie

Hofkerk, Cultuurhuis de hof

Adres
Ganzenmarkt 9, 7571CD Oldenzaal
Website
www.hofkerk-oldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter