Willie Watson

Willie Watson (1979, New York) acteert als The Kid in de 2018 Netflix “Coen Brothers” film “The Ballad of Buster Scruggs”, en speelt op de soundtrack van de film “When a Cowboy Trades his Spurs for Wings” met Tim Blake Nelson.

Voorprogramma: Faico

Bij Faico zijn “The Eagles” nooit ver weg, is “The Westcoast” vlak om de hoek en komt het geluid van Dawes uit L.A. tot in de huiskamer van het J.W. Racerhuis: Het geluid van Americana dus.Daar komt bij dat de broers Jesse en Sep Eshuis uit ons eigen Oldenzaal komen. Dan wordt het toch echt tijd dat ze eens op het enige echte Americana podium van Twente gaan staan. Ze spelen met drie personen( normaal bestaat de band uit 5 man) een akoestische set als waardige support voor Willie Watson.

Line-up Faico: Jesse Eshuis: zang, gitaar Sep Eshuis: zang, toetsen Pim Stegeman: zang, gitaar

Als lid en oprichter van The Old Crow Medicine Show verschijnt hij samen met o.a. Mumford and Sons in de aansprekende road music movie, “The Big Easy Express”

Opgegroeid met Allmann Brothers, The Band en Bob Dylan, was echter zijn eerste beluistering van een album van Leadbelly op 12-jarige leeftijd een openbaring. Deze ervaring is altijd in de kleine oortjes van Willie blijven rond zingen. Want nadat hij in 2012 uit The Old Crow Medicine Show is gestapt verliet hij de grote zalen; stadions en lichtshows en ging op pad met zijn gitaar en banjo. Tevens maakte hij twee epische solo albums: Folksinger Vol. 1 and Vol. 2. Met support van Gillian Welch en The Fairfield Four. Onwaarschijnlijk goed. Hoe is iemand in staat om je te laten luisteren naar decennia oude liedjes en je vergeet onderwijl dat die nummers al bestaan? Hij pakt de geraamtes van die songs en blaast er zijn eigen leven in. Hij omvat in zijn eentje vele generaties van Old Time Folk Music. En hij is 39 jaar!! Op de dunne scheidslijn van imitatie en interpretatie doet Watson dat laatste. Of het nu Leadbelly, Doc Watson, Woody Guthrie of Blind Willie Johnson is.

Willie Watson moet je live zien. Onopgesmukt en effectief. Fabuleuse fingerpicking style op gitaar en old time staccato clawhammer op banjo. Maar ook flatpicking en slidegitaar. Hij beheerst alle technieken. En tot slot die stem........ afijn luister zelf maar.

Er zullen hoofdzakelijk zitplaatsen zijn, hierdoor is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ga genieten en kijk en luister op www.williewatson.com https://faicomusic.com en op www.cobblestone.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Kaarten zijn verkrijgbaar bij
* Tourist info Oldenzaal
* Café De Engel
* Kiosk Ome Toon
* Popeye
En online via de Cobblestone

Locatie

JW Racerhuis

Adres
Markstraat 15, 7571 ED Oldenzaal
Telefoon
0541-520967
E-mail
Website
www.jwracerhuis.nl/nl/

Tip je vrienden

facebook twitter