Dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we burgers en militairen van het Koninkrijk der Nederlanden, die waar dan ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

De organisatie van de Oldenzaalse herdenking is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal.

Het programma op 4 mei a.s. ziet er als volgt uit: 18.45 uur: Aanvang herdenkingsceremonie in Cultureel Centrum De Hof aan de Ganzenmarkt 9. 19.35 uur: Vertrek stille tocht. 19.55 uur: Aankomst bij het monument in de Herdenkingstuin. 19.59 uur: Het blazen van de Taptoe. 20.00 uur: 2 minuten stilte. 20.02 uur: Toespraak door burgemeester, gevolgd door de kranslegging en afsluiting van de bijeenkomst. Na de herdenking is iedere aanwezige van harte welkom in de stadhuishal om onder het genot van een kop koffie/thee even na te praten.

Extra informatie: Route Stille tocht: Route: De route ziet er als volgt uit: Vanaf Cultuurhuis De Hof, de Paradijsstraat in, langs de Citadel, over de Oostwal, vervolgens links af de Bisschopstraat in en over de Groote Markt, de Grootestraat (tot aan cafetaria De Smulhoek) in. Voorbij de Smulhoek naar het Plechelmusplein en vervolgens langs de Plechelmusbasiliek (aan de kant van Bistro Puur). Tot slot, recht over te steken en de Herdenkingstuin inlopen.

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Hofkerk, Cultuurhuis de hof

Adres
Ganzenmarkt 9, 7571CD Oldenzaal
Website
www.hofkerk-oldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter