Colette

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi. Verberg meer informatie

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als de bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk door Henri onder zijn schrijversnaam ‘Willy’ gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Colette stapt uit zijn schaduw en komt voor zichzelf op. ‘Colette toont het liberale literaire Parijs van begin deze eeuw.’ (Trouw ****)

Wanneer

Prijzen

  • € 9,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 6,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
  • € 6,00 Prijs voor leden
  • € 9,00 Prijs voor niet-leden
  • € 6,00 CJP prijs

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/