Green Book

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen.Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids, The Green Book, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Verberg meer informatie

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten, er ontstaat een bijzondere vriendschap. ‘Het afwisselend komische en aangrijpende verhaal van deze bijzondere vriendschap sleept je van begin tot eind mee.’ (EO-Visie) Green Book is genomineerd voor een Oscar voor beste film.

Wanneer

Prijzen

  • € 9,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 6,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
  • € 6,00 Prijs voor leden
  • € 9,00 Prijs voor niet-leden
  • € 6,00 CJP prijs

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter