Pharis and Jason Romero

Je hebt van die albums, die willen maar niet gaan vervelen; elke draaibeurt worden ze mooier. “Sweet Old Religion” is er zo een.

Zijn voorganger “A Wanderer I”ll Stay” werd al de hemel in geprezen met commentaren als Gillian Welch en David Rawlings kunnen er een puntje aan zuigen. Onzin natuurlijk. Waar is echter dat de opvolger “Sweet Old Religion” nog veel beter is.
Jason Romero is naast muzikant ook een begenadigd banjo- en gitaarbouwer. Twee jaar wachttijd voor een instrument van zijn signatuur is standaard . Het album is in zijn werkplaats in het gehucht Horsfly BC, in Canada opgenomen. Broer, zusters en zwager in het koortje. De liefde voor het platte land en de warme familieband straalt van het album af. Je speakers worden knusse kacheltjes. Onaanraakbare harmonieën, vakmanschap op gitaar en banjo in de beste tradities van Woody Guthrie en Earl Scruggs. Het is niet alleen de liefde voor de muziek, het is ook een genot om hun instrumenten te zien: vintage gitaren (Gibson) en prachtige banjo’s al dan niet zelf gemaakt. In februari was Willy Watson in de Cobblestone, volle bak en ademloos publiek, met bestaande songs uit het oude “American Songbook”. Ook nu Echoes from the Past, maar dan met eigen werk. Ga er eens lekker voor zitten op 2e paasdag, want ook nu zullen ze het grootste deel met zitplaatsen inrichten. Pasen: De tijd van verrijzenis. Hun zang is in elk geval aards en hemels tegelijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Tourist info in Oldenzaal, Grootestraat 35.

Wanneer

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Locatie

JW Racerhuis

Adres
Markstraat 15, 7571 ED Oldenzaal
Telefoon
0541-520967
E-mail
Website
www.jwracerhuis.nl/nl/

Tip je vrienden

facebook twitter