Wat zoemt er in jouw achtertuin?

Denk jij bij ‘bij’ alleen aan een vriendelijk geel-zwarte honingbij? Dan weet je vast niet dat er in Nederland bijna 360 soorten wilde bijen voorkomen in allerlei kleuren en maten.

Maar het gaat slecht met deze wilde bijen. De helft van alle bijensoorten is bedreigd. Ook voor ons, mensen, heeft dit grote gevolgen. 80% van de eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van bestuiving door bijen. Hoe meer we over bijen weten, hoe beter we de bij kunnen helpen. Daarom is er op 13 en 14 april de Nationale bijentelling. En wegens goede reacties, organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. net als vorig jaar weer een workshop / lezing over wilde bijen. Deze lezing is handig als je mee wilt tellen, Maar ook zeker interessant als je niet gaat tellen. Waarom zijn wilde bijen zo belangrijk voor de natuur en voor ons? Wat is het verschil tussen een honingbij en de wilde bij? Welke soorten wilde bijen komen er in je tuin voor? Hoe bijzonder is het leven van de wilde bij? Op al deze vragen hoopt Franc Pots je antwoord te geven tijdens een boeiende lezing ondersteund met mooie beelden. In de pauze kun je voorbeelden van insectenhotels bekijken en krijg je informatie over hoe je de wilde bijen kunt helpen in je eigen tuin. Maak uitgebreid kennis met de wilde bijen en leer hoe je ze kunt helpen.

In verband met de zaalgrootte wel even aanmelden op www.ivn.nl/oldenzaal-losser-eo.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

dit is inclusief een kop koffie / thee, een zoekkaart wilde bijen en een bijenmagazine. In verband met de zaalgrootte wel even aanmelden op www.ivn.nl/oldenzaal-losser-eo.

Locatie

Boerderij Stakenboer

Adres
Burgemeester Wallerstraat 115, 7574 AL Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter