Creatief Schrijven

Altijd al willen leren hoe je pakkende dialogen schrijft? Of hoe je kunt spelen met stijl en inhoud van je verhaal? Doe dan mee aan de gratis workshop Creatief Schrijven, gegeven door schrijversvakschooldocent Job Creyghton.

Zaterdag 5 oktober organiseert de Bibliotheek Oldenzaal, in het teken van de Week van de Amateur- kunst (WAK), een workshop creatief schrijven. De workshop duurt van 12:00 tot 15:00 uur en wordt speciaal voor deze Week van de Amateurkunst gegeven.

Job Creyghton was jarenlang docent aan de schrijversvakschool, de Universiteit Leiden en de School voor de Journalistiek, maar richt zich inmiddels weer helemaal op het schrijven van een nieuwe roman. Speciaal voor de WAK maakt hij een uitzondering: amateurschrijvers beter leren schrijven, daar maakt hij graag tijd voor vrij. Job is de auteur van hét handboek voor creatief schrijven Effectief en Creatief Schrijven. In zijn, speciaal voor de WAK ontwikkelde, workshop Creatief Schrijven voor amateurschrijvers besteedt hij speciale aandacht aan taal en taalvariatie.

Over de workshop In deze drie uur durende workshop behandelt Job de basis voor het schrijven van een kort verhaal (inhoud, stijl, structuur) en besteedt hij speciale aandacht aan pakkende dialogen. Hoe iemand praat, zegt immers iets over iemands identiteit, maar kan ook voor misverstanden zorgen. Juist in dialogen komt de ‘klankkleur’ van een personage, zijn of haar eigen manier van praten, pakkend naar voren. Er kan – gratis - worden deelgenomen door maximaal 15 deelnemers. Iedereen die het niveau van een amateurschrijver heeft en die beter en creatiever wil leren schrijven, kan meedoen. Aanmelden kan aan de balie of via deze website.https://eventix.shop/nrme3q94

Schrijfwedstrijd De provincie Overijssel biedt deze workshop aan in het kader van de schrijfwedstrijd ‘Misversta(a)nd’. Deelnemers aan de workshop worden dan ook nadrukkelijk uitgenodigd het verhaal waaraan ze in de workshop gewerkt hebben in te zenden naar deze schrijfwedstrijd. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.www.misverstaand.nl/schrijfwedstrijd

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Er kan – gratis - worden deelgenomen door maximaal 15 deelnemers.

Locatie

Bibliotheek Oldenzaal

Adres
Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon
0541-512516
E-mail
Website
www.bibliotheekoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter