Kies jouw boek op verzoek

De historische bibliotheek van het Palthe Huis is de meest bijzondere kamer van het hele huis. Niet alleen was het een kamer waar niet zomaar iedereen mocht komen, de kamer bevat ook een unieke collectie van boeken uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

Zowel de collecties van de familie Palthe, Racer als Michgorius zijn op deze plek verzameld.

Tijdens ‘Boeken op verzoek’ duik je, onder leiding van expert Rob Schatborn van de Zilveren eeuw, in deze bijzondere collectie. Welke boeken aan bod komen bepaal je helemaal zelf, simpelweg door ze aan te wijzen!

Je mag de boeken zelf aanraken en bekijken. Dat wil zeggen, je kiest tijdens het bezoek aan de bibliotheek één boek dat je samen met de expert nader gaat bekijken. Hiervoor krijg je natuurlijk een paar mooie witte handschoentjes.

‘Boeken op verzoek’ vindt plaats op zondag 13 oktober en 14 december. Per dag zijn er 3 sessies van 45 minuten waaraan in totaal maximaal 15 personen deelnemen. Dit houdt in dat er 5 personen per sessie kunnen deelnemen. Aanmelden kan via hier of telefonisch op het nummer 0541 513 482. Voor deze activiteit betaal je slechts de entree tot het museum.

Of bekijk de website palthehuis.nl/events/boek-op-verzoek/

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs

Locatie

Museum Het Palthe Huis

Adres
Marktstraat 13, 7571 ED Oldenzaal
Telefoon
0541-513482
E-mail
Website
www.palthehuis.nl

Tip je vrienden

facebook twitter