Beiaardconcert Dina Verheyden & Richard de Waardt

Sinds 1957 wordt in de zomermaanden op de Plechelmusbeiaard een concertserie georganiseerd. Voor vier concerten wordt een gastbeiaardier uitgenodigd. Vaak uit Nederland, maar ook regelmatig uit het buitenland.

Uit: Children's Corner
Jimbo's Lullaby; The Snow is Dancing; The Little Shepherd; Colliwogg's Cakewalk
Claude Debussy (1862-1918)

Uit: Dolly Suite op. 56
Berceuse
Gabriel Fauré (1845-1924)

Concerto d'Aranjuez
Allegro con spirito; Adagio; Allegro gentile
Joaquin Rodrigro (1901-1999)

La última tremolo
Agustin Pió Barrios (1885-1944)

Pink Panther Theme (Enrico Nicola Mancini (1924-1994)
The Simpsons Theme (Danny Elfman (geb. 1953))
Super Mario Theme (Koji Kondo (geb. 1961))

Arabian Waltz
Rhabi Abou-Khalil (geb. 1957)

Dina Verheyden
Dina Verheyden (geb. 1982 in Mechelen) gaat zingend en spelend door het leven. Aan het Lemmens-instituut te Leuven behaalde ze haar Master Solo zang, en voltooide er tevens de Lerarenopleiding. In 2007 behaalde ze het diploma 'Beiaardier' aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' te Mechelen. Dina heeft een brede waaier aan interesses. Ze volgde cursussen over oude muziek, maar ook over volksmuziek en folk en ze bespeelt verschillende instrumenten, zoals klarinet, beiaard, piano en orgel. Ze is zangcoach en zingt in diverse ensembles (waaronder Vocem Flentium en Kampa Kampa). Sinds 2010 is ze als docente beiaard verbonden aan de beiaardschool te Mechelen. Ze geeft er ook verschillende andere vakken. Ze dirigeert er ook het handbellenkoor van de beiaardschool, 'Akabella'. Aan de IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen is Dina sinds vorig jaar aangesteld als docente Beiaard.

Richard de Waardt
Richard de Waardt behaalde zijn einddiploma aan de Koninklijke Beiaardschool 'Jef Denyn' met grote onderscheiding in 2010. Sinds 2012 is hij stadsbeiaardier van Rotterdam waar hij het 63 klokken tellende carillon van het stadhuis en de historische Hemony-beiaard (1660) van de Laurenstoren bespeelt. Naast zijn wekelijkse bespelingen organiseert hij talloze projecten en concerten rond, in én op de torens waardoor zo veel mogelijk mensen op een bijzondere manier kennis maken met deze prachtige instrumenten. Sinds dit jaar is Richard tevens stadsbeiaardier van Tholen & Sint Maartensdijk. Richard won verschillende prijzen op internationale beiaardwedstrijden en geeft regelmatig beiaardconcerten in binnen- en buitenland. Als accordeonist speelt Richard in de groep "Kampa Kampa!" Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango's, chansons en luisterliedjes. Richard is ook oprichter en drijvende kracht achter 'Daar Zit Muziek In'. Een onderneming die zich richt op muziek in het basisonderwijs via workshops en schoolvoorstellingen.

Of bekijk de website www.plechelmusbasiliek.nl/beiaard/dynamic_frame_b.htm

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter