Workshop dans, zang en vilt performance op de Tankenberg

De Tankenberg is een markante heuvel in Twente op de grens tussen Nederland en Duitsland. Bijzonder dat de Tankenberg plaats biedt aan zowel Vrouwe Maria Kapelletjes, als aan de oudere Germaanse Keltische Godin "Tanfana".

Eer is een koepeltje aan Tanfana gewijd. Hier in Twente waar het Noaberschap tussen Nederland en Duitsland bloeit, delen Duitsland en Nederland bewust een gezamenlijke historie. De kracht van Noaberschap mag zich verder over Nederland - Duitsland uitbreiden. In het kader van Euregio Project 2019-2020, 75 jaar na WO2 komen kunstenaars van Duitsland en Nederland bijeen kom hier het gedeelde vrouwenerfgoed zichtbaar te maken en zo de overeenkomsten samen te vieren.

Maria en Tanfana worden beide geëerd op de Tankenberg. Zij laten zich niet door een vaderland weerhouden en vinden op beide zijde van de grens erkenning. Anneke Wittermans, Mechtildis Köder en Suzan van der Voort nodigen jou uit om in een workshop het vrouwenerfgoed te vieren met dans, zang poëzie en vilt kunst. Overdag kun je participeren in de workshop. 's Avonds maken zij jou deelgenoot in een Avondgang met performances. Het vergeten vrouwenerfgoed gaat ons allen aan. Mannen, vrouwen en kinderen, jullie zijn van harte welkom!

De workshop van 07:00 - 15:00 uur bestaat uit een ontdekkingstocht met zang, dans en vilt door het prachtige landschap van de Tankenberg. Langs de verhalen en sage rondom de Germaanse Keltische godin Tanfana. Ze wandelen, schouwe, verwonderen, luisteren, markeren en onderzoeken wat ons bindt en boeit over gezamenlijke historie. Ze geven vorm aan dat wat ze ontdekken in dialoog, stilte poëzie, klank en kunst. De Tankenberg is een gebied van elfen kabouters, Maria en Tanfana, Nederland en Duitsland. Waar zelfs de bomen dichtbij met elkaar verstrengeld staan, autonoom en in vrede. Het is een plaats waar diversiteit verrijkt door samen te zijn, waar te nemen en te delen.

Overdag een workshop van 07.00-15.00 kosten €65 (vroegboeking €55) en savonds 4 á 5 voorstellingen zang dans poezie en Viltkunst van 10 minuten op verschillende locaties, loop mee, neem eventueel een kruk of stoeltje mee €10 pp en kinderen gratis.

Ontmoeten: Parkeerplaats Tankenberg Aanmelden van te voren voor de exacte locatie Aanmelden en informatie: Anneke Wittermans (00316-15081719 of diadans@planet.nl)

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs
  • gratis Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 65,00 Deelnameprijs

Tip je vrienden

facebook twitter