Informatie-avond in de Bibliotheek

Monique Tijdhof komt op dinsdag 17 september in de Bibliotheek Oldenzaal vertellen over Diabetes type 2.

Door gerichte inzet van voeding, beweging, ontspanning en slaap, zijn er mogelijkheden tot minder of geen medicatie en meer gezondheid. Een groeiende stroom wetenschappelijke literatuur toont aan dat het kan.

“Voedingsmaatregelen kunnen een belangrijke rol spelen in de behandeling van chronische ziekten en kunnen in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst. De grootste gezondheidswinst is haalbaar bij de behandeling van b.v. hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2 (DMT2), hoge bloeddruk en te hoog cholesterol. Voeding biedt een uniek voordeel boven medicatie.” Dit is de conclusie van onderzoekers van Wageningen University & Research en de Universiteit van Groningen.

Een patiënt die zijn leefstijl aanpast, heeft vaak al snel, binnen enkele dagen of weken, minder medicatie nodig en kan soms zelfs helemaal zonder. Minder medicatie vermindert het aantal en de ernst van bijwerkingen. Daarbij genezen veel geneesmiddelen bij bovengenoemde aandoeningen niet. Ze nemen de symptomen weg, maar pakken de onderliggende verstoringen en oorzaken niet aan. Voor steeds meer huisartsen, medisch specialisten en andere zorgprofessionals zijn dit veelgenoemde argumenten om gericht, samen met de patiënt, te werken aan het herstellen van de gezondheid en het tegelijk het afbouwen van medicatie.

Over Monique Tijdhof
Al vanaf haar 17e is Monique bezig met voeding; in het begin met koken voor groepen en daarna volgden verschillende kookworkshops. In 2015 kwam ze, zoekend naar oplossingen voor problemen met haar gezondheid, in aanraking met Metabolic Balance, een persoonlijk voedingsadvies op basis van 36 bloedwaardes. Omdat zij hierover zeer enthousiast was, volgde ze zelf ook deze opleiding aangevuld met o.a. ‘Keer Diabetes 2 om’, waar in de praktijk goede resultaten mee worden behaald. Daarnaast is zij sinds 2005 werkzaam als afgestudeerd coach, iets wat goed aansluit bij het aanleren van een nieuwe leefstijl.

Sta je hiervoor open, en wil je ook zelf de regie voeren over jouw gezondheid? Kom dan naar deze avond die begint om 19:30 uur. Koop jouw kaartje hierof bij de Klantenservicebalie.

Kosten: € 3,00 voor leden en € 4,00 voor niet leden, inclusief koffie of thee.

Wanneer

Prijzen

  • € 3,00 Prijs voor leden
  • € 4,00 Prijs voor niet-leden

Locatie

Bibliotheek Oldenzaal

Adres
Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon
0541-512516
E-mail
Website
www.bibliotheekoldenzaal.nl

Tip je vrienden

facebook twitter