Cobblestone Jubileumconcert- Dustbowl Revival

Met acht man sterk komen ze uit California. Ze passen niet in een hokje maar de blazers, de snaren en de zangers en zangeres maken er een “melting” potje van.

"De “Melting Pot ”, die de Amerikaanse maatschappij nu eenmaal voorstelt, zo bestaat hun repertoire uit een mix van bluegrass, swing, roots, blues en folkrock en de laatste tijd wat meer funk en soul. En dat kan met een instrumentarium bestaande uit fiddle, mandoline, trombone, klarinet, trompet, ukelele, drums, orgel,een bas gemaakt van roeispaan, mondharmonica en een “washboard”. Hoeveel stijlen ze ook geabsorbeerd hebben, als je hun live shows meemaakt dan is New Orleans nooit ver weg.

Dustbowl Revival De naam is ontleend aan de droogteperiodes tijdens de ‘Great Depression’ van de jaren 30 in Amerika. Hoezo droge zomers in Nederland. Toen konden ze er ook wel wat van. What’s in a name; dat moet oprichter Zach Lupatin ook gedacht hebben, echter met dien verstande dat hun muziek ook vanuit alle richtingen is komen aanwaaien. Zoals hij in ‘n interview verwijst naar de ‘Melting Pot’, die de Amerikaanse maatschappij nu eenmaal voorstelt, zo bestaat hun repertoire uit een mix van Bluegrass, Swing, Roots, blues en Folkrock en de laatste tijd wat meer Funk en Soul. Dat kan met een instrumentarium bestaande uit Fiddle, Mandoline, Trombone, Klarinet, Trompet, Ukelele, Drums, Orgel, een bas gemaakt van roeispaan, Mondharmonica en ‘n ‘Washboard’. Hoeveel stijlen ze ook geabsorbeerd hebben, als je hun live shows meemaakt dan is New Orleans nooit ver weg.

‘With a Lampshade on’, het is alsof ze al wisten hoe ‘t interieur er bij de Cobblestone uit zou zien. Nee dus. We gaan voor dit gezelschap naar een grotere zaal. Deze CD (2017) is een live optreden opgenomen in de Great American Music Hall in San Francisco en de Troubadour In LA. Dan kun je er wat van, nietwaar ? Energiek, lol, speelplezier en enthousiasme. Ook zo kom je uit een Great Depression. Vrolijke uptempo songs met uitgelaten blazers, jubelende zang, in de stijl van de jugbands uit de jaren dertig, afgewisseld met kalme songs en een vleugje country, gospel en soul en een enkele rumbabeat. Laat je cursor eens aantikken op de website van Cobblestone en luister, bewonder en huiver om het onlangs uitgebrachte “Sonic Boom”. Thematisch in de beatversie van de vroegere Searchers, in de country versie van Pam Tillis, maar hier gaat ‘t hele gezelschap van deze 8 personen los. Je wordt er vanzelf ingezogen door het instrumentale intro. Kom op zangeres Liz Beebe “Walk in the room, you hit me like a sonic boom “. Door de geluidsknallen van The Dustbowl Revival laten we ons door deze 8-persoons band maar al te graag verrassen en onze oren (Liz) en ogen (weer Liz) verwennen.

Line-up: Guitar/Vocals: Zach Lupetin
Vocals/Wasboard/Ukelele: Liz Beebe Mandolin: Daniel Mark
Fiddle: Connor Vance Trumpet: Matt Rubin
Trombone: Ulf Bjorlin
Bass: James Kopfleish Drums: Joshlyn Heffernan Kijk en luister op www.dustbowlrevival.com en www.cobblestone.nl

Kaarten verkrijgbaar bij Oldenzaal Promotie.

Voor meer informatie Klik hier

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Locatie

Semper Crescendo

Adres
Wilhelminastraat 29b, 7571 CE Oldenzaal
Telefoon
0541-521027
Website
www.semper-crescendo.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter