Nationale Archeologiedagen 2019!

De Nationale Archeologiedagen zijn dé dagen waarop iedereen die geïnteresseerd is in onze rijke geschiedenis, kennis kan maken met het spannende speurwerk onder de grond. Ook dit jaar zijn er weer activiteiten in Overijssel.

Open dagen Archeohotspot Oldenzaal

Heb je altijd al willen weten hoe het werk van een archeoloog eruit ziet? Kom dan naar de ArcheoHotspot in museum het Palthehuis!

Hier leer je meer over wat er allemaal is opgegraven in Oldenzaal en omgeving, kan je meehelpen met archeologisch onderzoek of leuke opdrachtjes doen. Er zijn enorm veel vondsten te bekijken uit verschillende perioden.

Determinatiemiddag AWN Heb je thuis archeologische vondsten, oude voorwerpen van steen, bot, metaal, hout of aardewerk, en wil je daarover meer te weten komen? Dan kun je op 12 oktober terecht bij de deskundigen van de AWN Afdeling 19 Twente!

De AWN bestaat uit een groep vrijwilligers in de archeologie, en liefhebbers van historische en prehistorische voorwerpen. De leden willen hun passie en kennis graag met je delen en nodigen je daarom uit voor een determinatiemiddag, als het ware een archeologische “Tussen Kunst en Kitsch…”.

De volgende experts zijn aanwezig: Voor aardewerk en vuursteen: Evert Ulrich Voor metaaldetectorvondsten: Bert Sluijer Voor botmateriaal (onder voorbehoud): Norbert Eeltink Voor vuursteen: Ben Klein Nagelvoort

De experts zijn aanwezig op zaterdag 12 oktober tussen 13:00 en 16:00.

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Museum Het Palthe Huis

Adres
Marktstraat 13, 7571 ED Oldenzaal
Telefoon
0541-513482
E-mail
Website
palthehuis.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter