Kinderboekenweek 2019!

De Kinderboekenweek – die jaarlijks in oktober wordt gehouden – staat dit jaar in het teken van ‘Reizen’. De Bibliotheek organiseert op zaterdag 12 oktober, samen met verschillende organisaties, een feestelijke middag met diverse activiteiten.

De reis van het boek Debora ter Horst verzorgt om 15.30 uur de voorstelling ‘De reis van het boek’.

Hoe kom je aan een verhaal, en waar gaat het verhaal dan over? Over voertuigen, of de herfst of..? Deze ‘reis’ is een interactieve voorstelling over boeken lezen en verhalen maken; van een letter naar een woord, naar een zin en kijk daar; een verhaal!

De kinderen nemen zelf actief deel. Samen gaan we op zoek...naar de letters van het boek.

De uitvoering duurt een half uur en is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 8 jaar. Tickets à € 4,00 (ook voor ouders) zijn online te koop via deze linkof aan de balie, in de Bibliotheek.

Daar aan voorafgaand is er tussen 14.00 en 15.30 uur van alles te beleven op de Ganzenmarkt. Vóór het gemeentehuis en de Bibliotheek staan diverse stoere voertuigen opgesteld. Denk aan een brandweerwagen, politieauto, dierenambulance, oldtimer trekker en nog veel meer!

Die kun je niet alleen bekijken, maar er wordt ook interactief in voorgelezen. En…in een prachtige bus houden Knetter&Spetter hun boekpresentatie van De avonturen van Knetter & Spetter deel 2.

over Knetter & Spetter

Sinds 2015 schrijven stemacteurs Thijs en Ewout met onstuimig veel plezier aan De Avonturen van Knetter & Spetter.

Knetter en Spetter zijn twee ondeugende, grappige en handige broers. Ze wonen in een kleurrijk bos waar ze schitterende avonturen beleven. Zo komen Knetter en Spetter terecht in een modderklodder waar ze de schrik van hun leven krijgen.

In de Kinderboekenweek staan ook nog 2 toepasselijke voorstellingen in de Bond geprogrammeerd; speciaal voor het basisonderwijs wordt ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ opgevoerd (uitverkocht) en op woensdag 2 oktober, om 15.00 uur, speelt theater Sonnevanck ‘Het Bangedierenbos’.

Entreekaarten kosten € 10,00 en zijn te bestellen op: Klik hier

In de Bibliotheek is van 2 tot en met 13 oktober een royaal aanbod te vinden aan boeken en dvd’s over het thema ‘Reizen’ en alles wat daar mee te maken heeft.

Wanneer

  • -

Locatie

Bibliotheek Oldenzaal

Adres
Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon
0541-512516
E-mail
Website
www.bibliotheekoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter