Vertoning Film la dentelliere

Op dinsdag 12 november vertoont filmhuis Oldenzaal i.s.m Cuso Oldenzaal een Frans romantisch drama: LA DENTELLIÈRE met in de hoofdrol Isabelle Huppert, een van de grootste Franse actrices van de afgelopen decennia.

Béatrice, bijgenaamd Pomme (Huppert), is een negentienjarige leerling-kapster met een nogal teruggetrokken karakter. Ze spreekt zich nauwelijks uit. Haar levenslustige vriendin Marylène sleept haar mee op een vakantie naar Cabourg in Normandië. Daar laat Pomme zich verleiden door François, een student die even verlegen is als zij maar haar toch imponeert met zijn kennis.

Na terugkeer naar Parijs gaan ze samenwonen. Wanneer François haar voorstelt aan zijn ouders, wordt de sociale kloof pijnlijk voelbaar. De idylle is gebroken en Pomme vertrekt stilletjes. Later ziet François haar terug in een psychiatrische inrichting. Voor Pomme is het leven gestopt op de dag dat zij werd afgewezen: zij zit opgesloten in haar zwijgzaamheid.

Huppert werd voor haar subtiele vertolking - haar eerste hoofdrol - door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer. De film was onderdeel van de Gouden Palm-competitie van het filmfestival in Cannes.

Het lijkt een simpel, bijna banaal gegeven: de mislukte romance tussen een intellectueel en een eenvoudig volksmeisje, ontleend aan een roman van Pascal Laine. Maar de Zwitserse regisseur Claude Goretta maakte er een zeer genuanceerde karakterstudie van, met een tot in de details berekende cameravoering.

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Entreeprijs

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter