Vertoning Film Le jeune Ahmed

Op dinsdag 12 november vertoont filmhuis Oldenzaal : LE JEUNE AHMED, een intelligent drama over de 13-jarige geradicaliseerde Ahmed.

In Le Jeune Ahmed worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven. Ahmed raakt in de ban van zijn haat predikende imam en van zijn neef, die in Syrië als martelaar gestorven is.

Bij het begin van de film is Ahmed al duidelijk geradicaliseerd.

Wanneer Ahmed zich volledig in zijn geloof stort, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretatie van de Koran.

Hij ergert zich aan zijn (Marokkaanse) juf, die te weinig respect voor de Koran zou hebben. Thuis zoekt hij ruzie met zijn (witte) moeder vanwege een glaasje wijn en beleert hij zijn broer en zus.

Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, kijkt zijn omgeving met lede ogen toe hoe hij steeds verder van hen verwijderd raakt.

Eerder dan te onderzoeken waarom Ahmed radicaliseerde, vragen de gebroeders Dardenne, de regisseurs, zich af of er na radicalisering een weg terug is. Dat geeft Le Jeune Ahmed, gesitueerd in een ogenschijnlijk gematigde moslimgemeenschap, door zijn onheilspellende sfeer de allure van een thriller.

‘Intelligent drama over radicalisering’ (VPRO-cinema)

Om 20.00 uur vòòr aanvang van de film zal Teun van Dongen namens Cinementaal een inleiding geven.

Wanneer

Prijzen

  • € 6,50 Prijs voor leden
  • € 9,50 Prijs voor niet-leden

Locatie

Filmhuis Oldenzaal

Adres
(vertoningsadres) Molenstraat 25, 7573 BJ Oldenzaal
Telefoon
0541-510001
Telefoon
0541-853664
E-mail
Website
www.filmhuisoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter