programmeer en leer vliegen met drones

In samenwerking met vele maakplaatsen in heel Twente organiseert Tetem deze kerstvakantie een serie high tech workshops.

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen bij een maakplaats bij hen in de buurt, gehuisvest in een bibliotheek, cultuurhuis of museum, kennis maken met drones. Ze kunnen zelf de drone programmeren en vervolgens besturen. Door deel te nemen aan deze workshops leert de Twentse jeugd de techniek van drones en krijgen ze de kans om de wereld van bovenaf te bekijken.

Op maandag 23 december zijn er twee workshops bij Bibliotheek Oldenzaal, van 09.30 tot 11.00 uur voor kinderen van 8 tot 10 jaar en van 11.30 tot 13.00 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

De drone workshops in Twente vinden plaats gedurende de hele kerstvakantie van 20 december 2019 t/m 5 januari 2020. Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen zomer de succesvolle ‘Free Energy’ workshops, waarbij kinderen leerden om hun eigen energie op te wekken. Tijdens de herfstvakantie was Virtual Reality aan de beurt en in de volgende vakanties komen de onderwerpen huisrobot, voedsel printen en drones bouwen aan bod. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen.

Geef je kind(eren) op voor een van de workshops en laat hen deze techniek ervaren en onderzoeken. Uitdagend, inspirerend en leerzaam! Meld je aan via de website van Bibliotheek Oldenzaal.

Tijdens de kerstvakantie worden er in verschillende bibliotheken in Twente ook reguliere maakplaats workshops gegeven. Kijk voor meer informatie hier

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Deelnameprijs

Locatie

Bibliotheek Oldenzaal

Adres
Ganzenmarkt 11, 7571 CD Oldenzaal
Telefoon
0541-512516
E-mail
Website
www.bibliotheekoldenzaal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter