Een avond met Herman Koch bij de Wilmersberg GAAT NIET DOOR WEGENS ZIEKTE

HERMAN KOCH komt vertellen over zijn 'Finse episode', onderwerp van zijn nieuwste roman. Hij zal worden geïnterviewd door Theo Hakkert.

Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Toegangsprijs: € 10.00
De avond is inclusief een kop koffie en wat lekkers!

Een samenwerking van de Wilmersberg, bibliotheek Oldenzaal en Boekhandel Broekhuis.

Interviewer: Theo Hakkert

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

Landgoedhotel De Wilmersberg

Adres
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte
Telefoon
0541 585 555
Telefoon
619222256
E-mail
Website
www.wilmersberg.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter